“De Dødes Nat” koncert og fortælling - Husk Mig! De Dødes Dag Festival

06 nov 2020 kl. 19:00 - 20:00

“De dødes nat”, skrevet og komponeret af Alfredo Moreleón, er en musikodyssé. Til lyden af klassisk musik udfolder fortællingen sig i den oprindelige indianske og spansk- mexicanske kosmogoni, som inviterer os til at reflektere over vores egen forhold til døden og livet. Det er historien om en ung mand som søger efter sine bedsteforældre, der allerede er døde. Denne søgning sender ham ud på en hård rejse gennem et mexicansk magisk-realistisk landskab med både reelle og fantastiske steder, personer, planter og dyr. Samtidig er det en rejse inden i ham selv i forfølgelsen af meningen med livet, døden og kærligheden.

Historien bliver præsenteret som en musikalsk historiefortælling fortalt af flere fortællere, hvor deres ord spiller sammen med musikken og henføre os til det Latinamerikanske univers mellem levende og døde, kendetegnet som magisk realisme.

De Dødes Nat.
”Når jeg dør, ønsker jeg at blive begravet af nogle mørke hænder, brændte af mit lands sol. Jeg vil gerne, at min aske forenes med denne jord, som så mig blive født; hakken skal grave et dybt hul, hvor jeg skånsomt bliver lagt til hvile, og på den måde vil jeg rejse tilbage til min oprindelse og være sammen med mine forfædre.”

Fortællere:
Jens Kløft
Line Svendsen

Musikere:
Rogelio Flores: klaver
Sarah Junghanns: violin
Simon Hojman: violin
Thea Jerg: viola
Emilia Højer Cohen: cello

Komponisten Alfredo Moreleón gik bort d. 2 september 2020, og vi hylder ham med en speciel installation på Musikmuseet. 

Mere info om hele festivalen: 
https://www.facebook.com/event...
www.ckultura.org 

----
I år samarbejder CkulturA med Union, Skt. Johannes Kirke, Musikmuseet, Cinemateket, Krudttønden, Landsforeningen Liv&Død og den Mexicanske Ambassade.
Med støtte fra Nordea Fonden, Frederiksberg Musikudvalg, Nørrebro Lokaludvalg og Indre By Lokaludvalg.

Vi er en multikulturel gruppe som kombinerer vores professionelle baggrunde inden for visuel kunst, film, litteratur og musik til at skabe, producere og koordinere kulturelle arrangementer med fokus på integration. Vores mål er at konsolidere en bro mellem de forskellige kulturer der findes i Danmark i dag med den danske kultur. Denne bro vil forbinde og berige alle deltagere i vores arrangementer gennem udveksling af værdier og et spektrum af synspunkter fra de enkelte kulturer.
Vil du se flere events?

Tilmeld dig her og modtag en række udvalgte events direkte i din indbakke