DE MØRKEBLÅ LILLAKVINDER I VILLAKVARTERERNE

KoncertKirken Blågårds Plads, Blågårds Pl. 6A, 2200 København

BEMÆRK: Du kan også købe partoutkort til hele KLANG-festivalen.

NY OPERA AF JEXPER HOLMEN

”Adele bor med Leon; men der er noget galt. Adele skaber en del katastrofer omkring sig. Skønt hun er både sød og livlig laver hun underligt flegmatisk ubehagelige ting som at slå små dyr ihjel, skolde sin søster mm.” Sådan begynder librettisten Jesper Lützhøft en kort synopsis af operaen. Utryghed, mystik, hverdagskedsomhed, vold, barnegråd og sex spiller alt sammen en rolle i De mørkeblå Lillakvinder i Villakvartererne. I tillæg dertil fortæller komponisten Jexper Holmen: ”Ligesom i tidligere værker, jeg har skrevet, er operaens partitur enhedspræget og ekstremt. Det er strengt homofont fra ende til anden, og orkestret spiller næsten kun kromatiske clusters.” Ved at lade sangerne vokse ind i orkestret, formår Holmen at tegne karaktererne, som det de reelt er: Figurer i en opera og ikke mennesker af kød og blod.

Kort fortalt er hovedpersonerne Adele, hendes søster Beatrice, og Adeles mand, Leon. Adele er ikke et afslappet og trygt menneske. Som en utilregnelig følelsesvulkan opstår der katastrofer omkring hende, alt imens de tre hovedpersoners forhold roligt trækkes ud over afgrunden.

KLANG – Copenhagen Avantgarde Music Festival er Danmarks største, internationale festival for samtidsmusik, ny partiturmusik og kunstmusik. Siden 2009 har KLANG været en fast bastion i dansk kulturliv. I 2019 fejrer KLANG 10-års jubilæum med et koncert- og eventprogram med fokus på bl.a. nyskrevet opera, international kammermusik i verdensklasse og musik for børn og unge!

KLANG – Copenhagen Avantgarde Music Festival 30. maj – 10. juni 2019

Facebook @cphavantgardemusicfestival / Instagram @klang_festival