Death Machine [Support: Schön Schein]

Wagnersvej 19, 2450 København SV
18 jun 2020 kl. 20:00 - 22:00
Super arrangør
Billetter DKK 50,00 - DKK 70,00
Billetter DKK 50,00 - DKK 70,00

OBS: Koncerten med Death Machine er flyttet fra den 17. april til den 18. juni  2020. Købte billetter gælder til den nye dato. Ønsker billetkøbere at få refunderet deres køb, bedes de kontakte KLEIN på kontakt@kleinkbh.dk.

Death Machines melodiøse lofi-folk tager afsæt i sangskriver Jesper Mogensens personlige betragtninger og oplevelser. Jesper Mogensens fængende vokal indrammes af akustiske instrumenter og ambiente klangflader, der tilsammen skaber et univers, som både leder tankerne mod det jordnære og længere ud i rummet. Hermed skaber Death Machine et udtryk, der er helt deres eget, men som samtidig leder tankerne til 80’ernes new age og 70’ernes folk. Det er denne kombination af det nære og det mere transcenderende, der er kendetegnende for Death Machines udtryk.

Death Machine udgav i slutningen af november 2019, deres tredje album Orbit, som har fået en varm modtagelse med gode anmeldelser fra både danske og udenlandske medier. Med tre singler i rotation på P6 og masser af afspilninger i især tysk radio, har pladen også på den front klaret sig godt.

  • - ”Eftertænksom poesi, øm vokal og sporadiske træk af ambient synthesizer gennemsyrer pladen med nordisk melankoli.” (Undertoner 5/6 stjerner)
  • - ”Orbit er en af den slags plader, der falder lidt uden for kategori og med sin forførende stemning og særprægede lyd gør krav på en vis tidløshed og derfor fortjener en plads blandt den slags plader på pladereolen.” (CAPAC)
  • "Endnu engang har Death Machine formået at udgive et helstøbt værk. Hele den røde tråd er velbevaret og fornyet med tilrettelagte nye elementer, som var de en del af universet fra starten." (Musikblogger.dk 5/6 stjerner)

Udlandet har også fået øjnene op for Death Machine, hvor flere udenlandske musikmedier har beskrevet pladen i rosende vendinger.

  • ”The overall sound of the album is the fifth member of the band (the whole definitely exceeding the sum of its parts) and it’s this alchemy that turns lead into gold and takes them from the kitchen to the stars. There are over 3 million parts to get a Saturn V rocket but Death Machine have it into space with only 4 musicians.”(JOYZINE)
  • “Unterm Strich funktionieren die Songs auf "Orbit" aber allesamt. Und mit 'Someday' und 'God Is On My Side' hat man dann sogar wieder zwei Hits Köcher, die gerne The Shins auf dem nächsten Indiesoundtrack beerben können. Auf diese Weise könnte dann auch die kleine dänische Fanbase weiterwachsen. Verdient hätte es Jesper Mortensen mit dieser Vita allemal.” (Gestromt 5/6 stjerner)

Death Machine er for nylig vendt hjem fra en releaseturné syd for grænsen. Det er derfor også et sammenspillet band, der vender hjem, klar til at spille for det danske publikum igen.


Schön Schein (support)

Siden 2018 har Julie Dybvad (sanger/guitarist/komponist) skrevet ny musik og i et studiesamarbejde med den talentfulde komponist & musiker Simon Brinck, der har spillet en rolle i forbindelse med at mixe og arrangere musikken, er disse nye melodier vokset til en ny lyd og til Julies spritnye soloprojekt: Schön Schein.
Julie er dog ikke fremmed på musikscenen og i det københavnske musikmiljø. Siden 2012 har hun sunget både jazz, elektro-pop og indiefolk både som forsanger, guitarist og mandolinist i sit tidligere store folkband Judy Has A Lion og som korpige/sidekick i mange forskellige bands herunder Emil Germ (elektro-pop) og i øjeblikket i bandet Death Machine (folk/lo-fi), som i længere tid har været P6-darlings.
Schön Scheins musik og lyd afspejler tydeligt både Julies inspiration fra jazzscenen og hendes dybe rødder i folk/indietraditionen. Det er let at høre både i Julies vokal og i hendes sangskrivning og guitarspil, at hun trækker på 60’er-ikoner såsom Joni Mitchell og Neil Young, men også på nyere singer/songwriters såsom Bedouine og Alice Phoebe Lou, der ligesom Julie bevæger sig i grænselandet mellem jazz og folk med klare vokal-bårede sange.
Man fornemmer af Schön Scheins lydbillede, at Julies vision er at gå udenom musikalske klicheer og udforske, hvordan hendes vokals fyldige stemmevidde kombineret med hendes drømmende, jazzede Höfner-guitar kan udformes til på samme tid melankolske og håbefulde, skinnende sange.
Schön Schein udgiver sin allerførste single på diverse streamingtjenester (Spotify, iTunes, Youtube m.fl.) i start februar 2020 – hold øje med udgivelserne og præcis releasedato på Schön Sheins FB-side: Schön Schein.

Dørene åbner kl. 19.30

Event aflyst

Death Machine [Support: Schön Schein]

Se detaljer
Vil du se flere events?

Tilmeld dig her og modtag en række udvalgte events direkte i din indbakke