Spring til hovedindhold
Event afsluttet - Gik du glip af denne event? Se disse spændende events i stedet! Er du her for detaljer om det tidligere event, bare scroll ned.

Genbesøg events

Indlæser.....

 
 

Indlæser.....

 
 

Populære events

Indlæser.....

 
 

Nærliggende events

Debat: Danmarks rolle i Afrika?

Afholdt event

Debat: Danmarks rolle i Afrika?

Fra Gratis

Sted

Dato

06 jun 2024 kl. 17:00 - 19:00
Billetto Peace of Mind
Du kan trygt booke hos os: Billetto garanterer refundering via tilbagebetaling for aflyste events. Læs mere
Accepterede betalingsmetoder:

Beskrivelse

Hvordan skal Danmarks nye Afrika-strategi se ud?

I foråret 2024 varslede regeringen en ny Afrika-strategi med "store ambitioner," ifølge Mette Frederiksen. Denne plan skal nytænke det dansk-afrikanske partnerskab og repræsentere meget mere end udviklingssamarbejde – det skal være "ligeværdigt.". For efter over 50 års indsats i Afrika, står Danmark hverken tilbage med loyale allierede eller stabile naboer. Det blev blandt andet tydeligt, da krigen i Ukraine brød ud og Europa ikke oplevede at få den forventede støtte mod syd til at fordømme krigen. I stedet vokser både Rusland og særligt Kinas indflydelse på det afrikanske kontinent. Der er altså nok at tage fat i, og det kalder på en nytænkning af Danmarks deltagelse i Afrika. Men hvordan bør en sådan strategi se ud?

Selvom vi endnu ikke har set de konkrete initiativer, har regeringen igangsat en tæt dialog om udviklingen af strategien. Dette har ført til livlig debat i det offentlige rum og mange har forsøgt at komme med deres bud på relevante opmærksomhedspunkter til en ny strategi. Hvordan bør Danmark engagere sig i Afrika? Hvad vil det sige at have "ligeværdige partnerskaber"? Hvordan håndterer vi de nye geopolitiske spændinger på kontinentet?

Kom og få svar på disse vigtige spørgsmål, når vi åbner dørene til en vigtig og spændende debat om Danmarks styrkede engagement i Afrika. Arrangementet finder sted torsdag d. 6. juni kl. 17.00-19.00 på Aarhus Universitet.

Vi er stolte af at præsentere Dan Jørgensen, minister for udviklingssamarbejde og global klimapolitik, som vil starte arrangementet med at dele regeringens synspunkter på Danmarks strategi i Afrika. Efter hans oplæg vil der være mulighed for at stille spørgsmål direkte til ministeren.

Derefter fortsætter vi med en engagerende debat om Danmarks fremtidige rolle i Afrika med et panel af eksperter, der vil blive offentliggjort her på begivenheden. Vi dykker ned i de udfordringer og muligheder, som Danmark står overfor i forbindelse med at forme en ny Afrika-strategi. Aftenens moderator vil være Kirstine Eklund, journalist og redaktør ved RÆSON.

Kom og hør udviklingsminister, Dan Jørgensen, fortælle om regeringens planer, bliv klogere på eksperternes perspektiver og vær en del af dialogen om, hvordan vi bedst kan engagere os i Afrika.

Vi glæder os til at se dig til en spændende debat om Danmarks kommende Afrika-strategi!

Arrangementet er arrangeret af FN-forbundet i Aarhus i samarbejde med Europabevægelsen og Udenrigspolitisk Selskab.

Arrangør

Lokation

Tvillingeauditorierne, , Bartholins Allé 8, 8000 Aarhus

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .