spring til hovedindhold

Event afsluttet - Gik du glip af denne event?

Tjek disse håndplukkede kommende ud!For detaljer om tidligere event, bare rul ned.
Events du har kigget på
Indlæser.....
 
 
Andre events fra arrangøren
Indlæser.....
 
 
Andre events fra samme kategori
Indlæser.....
 
 
Anbefalede events
Indlæser.....
 
 

DEN DANSKE SANG - VINTERJAZZ 2024 - Københavns Drengekor & Prinsens Musikkorps feat. Jesper Riis, trompet & Mads Riis, guitar (AARHUS DOMKIRKE 24/2)

Afholdt event

DEN DANSKE SANG - VINTERJAZZ 2024 - Københavns Drengekor & Prinsens Musikkorps feat. Jesper Riis, trompet & Mads Riis, guitar (AARHUS DOMKIRKE 24/2)

Fra DKK 75,00

Sted

Dato

24 feb 2024 kl. 15:00 - 16:30

Beskrivelse

Den danske sang - en del af Vinterjazz 2024

Københavns Drengekor & Prinsens Musikkorps feat. Jesper Riis, trompet & Mads Riis, guitar

Københavns Drengekor og Prinsens Musikkorps hylder vores allesammens danske sangskat med koncerten “Den danske sang”.

I samspil med trompetisten Jesper Riis og hans søn, jazzguitaristen Mads Riis, tager koncerten den danske musikalske kulturarv til nye og spændende højder.

Trompetist og komponist Jesper Riis har til koncerten arrangeret en suite bestående af nogle af de mest ikoniske danske sange - blandt andre Den blå anemone, Tit er jeg glad, I Danmark er jeg født og Solen er så rød, mor. Disse sange væves sammen i en musikalsk fortælling, der tager publikum med på en følelsesladet rejse gennem vores helt særlige danske sangtradition.

Københavns Drengekor er et af Danmarks mest anerkendte kor med mere end 95 år bag sig. Med drengekorets lyse klang og messingensemblets fyldige udtryk kombineret med improvisatoriske, elektroniske og jazzede elementer fra de to solister kan publikum glæde sig til en helt særlig koncertoplevelse - med et musikalsk program, der er skræddersyet til domkirkens akustik.

Koncerten dirigeres af Carsten Seyer-Hansen, der siden 1. august 2020 har fungeret som kapelmester for Københavns Drengekor og domkantor ved Københavns Domkirke.

Varighed ca. 65 minutter

Medvirkende:

Københavns Drengekor er et af Danmarks mest anerkendte kor med mere end 95 år bag sig. Koret har en omfattende koncertvirksomhed i Danmark og har vundet internationalt ry med sine turnéer over det meste af verden.

Københavns Drengekor er tilknyttet Sankt Annæ Gymnasium, der er Københavns Kommunes sangskole. Her får de 180 drenge i alderen 9-14 år professionel sangtræning som en integreret del af deres almindelige skolegang.

Koret synger både a cappella og med orkester. Ved store koncerter med landets førende orkestre medvirker op mod 120 sangere, idet et veluddannet mandskor lægger den klanglige bund i musikken. Ved andre koncerter synger koret i mindre hold. Koret synger hovedsageligt klassisk musik, som er skrevet for netop drenge- og mandsstemmer.

Prinsens Musikkorps er Flyvevåbnets orkester. Orkesteret består af 16 professionelle musikere, og den instrumentale besætning er messinginstrumenter og slagtøj. Orkesteret tjener både Kongehuset, Forsvaret og den danske befolkning. Derfor spiller orkestret både ved officielle begivenheder samt egne koncerter for et bredt publikum.

Prinsens Musikkorps er særligt kendt for sin store musikalske spændvidde og mestrer mange forskellige genrer.

Jesper Riis, f. 1969, er trompetist, komponist, arrangør og dirigent med næsten 30 års erfaring på den danske og internationale musikscene.

I 2000 udgav han sit første soloudspil, "CELLULAR," som senere blev nomineret til en Danish Music Award. Han udgav også et duo-album, "RECONNECT," i 2016 med pianisten Alon Yavnai, som bor i New York. Jesper Riis modtog Django D'or prisen som Jazz Performer of the Year i 2002.

De seneste 18 år har Jesper Riis været en anerkendt arrangør for en række musikensembler, herunder DR Big Bandet, Kringkastingsorkesteret (Norge), DR Underholdningsorkester og flere danske symfoniorkestre.

Mads Riis er en alsidig guitarist og komponist, der bevæger sig ubesværet rundt i mange forskellige stilarter - ofte med elektroniske elementer. Han er halvvejs i en 4-årig uddannelse på Jazz Institut Berlin.

Carsten Seyer-Hansen har siden august 2020 haft rollen som kantor ved Københavns Domkirke og kapelmester for det prestigefulde Københavns Drengekor. Udover sin tjeneste ved domkirken, er han også grundlægger og dirigent for Vokalgruppen Concert Clemens i Aarhus.

Carsten Seyer-Hansen arbejder også som freelance dirigent og har samarbejdet med en række vokale og instrumentale ensembler, herunder DRs Vokalesemble, Aarhus Bachorkester, Aarhus Jazz Orchestra og Aarhus Sinfonietta - og nu Prinsens Musikkorps.

Lokation

Aarhus Domkirke, Store Torv, 8000 Aarhus

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .