Andre events fra arrangøren
Indlæser.....
 
 
Andre events fra samme kategori
Indlæser.....
 
 
Anbefalede events
Indlæser.....
 
 

Den evige strygekvartet / Festivalen grænseløs #4

Afholdt event

Den evige strygekvartet / Festivalen grænseløs #4

Fra Gratis

Sted

Dato

02 okt 2022 kl. 15:00 - 16:30

Beskrivelse

Ungarn møder Danmark: Musikalske strømninger på tværs af Europa

Grænseløs er en festival om de fornyende musikalske strømninger i tiden op mod første verdenskrig og tiden efter, med udgangspunkt i Carl Nielsens og Béla Bartóks virke fra hver deres del af verden.

Et musikalsk tværsnit i en verden, hvor stærke politiske kræfter vedholdende insisterede på at gøre verden mere grænsefast, men hvor de kunstneriske strømninger lige så insisterende gav et billede af en verden der blev mere og mere grænseløs.

4. koncert: Den evige strygekvartet

Strygekvartetten var igennem hele det 19. århundrede den mest populære kammermusikbesætning, og komponisterne skrev på tværs af landegrænser vedholdende nye værker for besætningen.

Som mere eller mindre flittig violinstuderende på konservatoriet i København medvirkede Carl Nielsen jævnligt som violinist i forskellige strygekvartetter, og det var således også i disse yngre år, at han skrev sine fornyende værker for besætningen.

Béla Bartók var ikke violinist med pianist, men gennem hans vedholdende møde med folkemusikken har han nok mødt strygeinstrumenter blive behandlet på mange alternative måder.

I hvert tilfælde fandt strygekvartetten gennem Bartók sit mest fornyende udtryk i det 20 århundrede.


Introduktion

kl. 14:45 – Tobias Van Der Pals

Program

Niels W. Gade: Strygekvartet Op. 63, 1889

Carl Nielsen: Strygekvartet nr. 3 Op. 14, 1898

– pause -

Béla Bartók: Strygekvartet nr. 5 Sz. 102, 1934


Medvirkende

Van Der Pals Quartet
Gordan Trajkovic – Violin
Fredrik Burstedt – Violin
Markus Falkbring – Bratsch
Tobias van der Pals – Cello


Grænseløs festival strækker sig over fem koncerter d. 12. august, 14. august, 11. september, 2. oktober. Nærmere dato følger for sidste koncert i november. Der er mulighed for at købe partoutkort til alle fem koncerter for 350 kr.. Læs mere om festivalen grænseløs på www.carlnielsen.nu.

Festivalen er støttet af Statens kunstfond – William Demant fonden – Augustinus Fonden – Knud Højgaards Fond – Carl Nielsen og Anne Marie Carl – Nielsens Legat.

Lokation

Musikhuset København Musikhuset København, Vesterbrogade 59, 1620 København

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .

Oplev Mer