Spring til hovedindhold

Event afsluttet - Gik du glip af denne event?

Se disse spændende events i stedet! Er du her for detaljer om det tidligere event, bare scroll ned.

Genbesøg events

Indlæser.....

 
 

Indlæser.....

 
 

Populære events

Indlæser.....

 
 

Nærliggende events

Den frie ånds krise på universitetet: Critiques konference 2024

Afholdt event

Den frie ånds krise på universitetet: Critiques konference 2024

Fra DKK 125,00

Sted

Dato

24 feb 2024 kl. 12:30 - 17:30
Billetto Peace of Mind
Du kan trygt booke hos os: Billetto garanterer refundering via tilbagebetaling for aflyste events. Læs mere
Accepterede betalingsmetoder:

Beskrivelse

Om konferencen:

Siden den første Fogh-regering blæste sin egen kulturkamp i gang, og Helge Sander i sidesporet hertil udmålte vejen fra forskning til faktura, har der været åbnet for en ny, bredere politisk kamp om universiteterne i Danmark. Det drejer sig om de højere læreanstalters opgaver.

Hvem – eller hvad – er de i sidste ende forpligtede overfor? Sandhedssøgen, formidling og fri forskning? Virksomheder og erhvervsliv? Arbejdsmarkedet? Dette års debat og efterfølgende beslutninger om forkortning af kandidatuddannelser kan tyde på det.

Men der er mere på spil i disse kritiske år for landets universiteter end blot, hvad der udgår fra Christiansborg.  Der er ikke kun kamp om universiteterne – men også i universiteterne. Og det rejser talrige spørgsmål, hvis besvarelse er afgørende, ikke kun for de akademiske institutioner, men for vores hele kultur og samfund.

Så længe der har været katedre og pulte at tale fra, har der også været spørgsmål om, hvad der skulle eller kunne siges – og af hvem. Også der havde det stor betydning langt uden for universitetets mure.

Det seneste årti har imidlertid afsløret nye brudlinjer og mulige skilleveje.

Hvad betyder den latente trussel om woke-inspireret censur og mulig selvcensur for forskningsfriheden og for ånden og sandheden, der har sin plads i auditorierne? Måske har tiden glemt, at det klare, skarpe lys ikke blot skal skues – men også kunne tåles.

Har universiteterne og navnlig humaniora fundet og ramt sin egen akilleshæl med årtiers omfavnelse af postmodernisme og tilsyneladende opgivelse af strengere sandhedskriterier? Eller skal man søge dybere for at finde de egentlige grunde? Arver universiteterne i virkeligheden generationers dannelsestab fra skoler og gymnasier? I sidste ende fra vores egne danske hjem?

Forhåbentlig badet i himmelsk forårslys stiller Critiques Årskonference i 2024 skarpt på de kritiske tilstande i og omkring landets universiteter og den betydning, det har i tidens store kulturelle spørgsmål.

Talere:

Thomas Aastrup Rømer

Marianne Stidsen

Nils Gunder Hansen

Ordstyrer:

Mikael Jalving

Lokation

Preben Hornung-stuen, Studenternes Hus, Frederik Nielsens Vej 2-4, 8000 Århus C

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .