Den journalistiske forbindelse ÅRHUS

07 jun 2018 kl. 14:30 - 16:00

Danmarks Medie og Journalisthøjskole, Olof Palmes Allé 11, Århus

Journalistikken er i krise: Hør bud på hvordan den kan reddes

Sted: Danmarks Medie og Journalisthøjskole, Olof Palmes Allé, Århus

Tidspunkt: 7. juni kl 14.30-16 - efter arrangementet er der en kop kaffe og et stykke kage/frugt.

Nyhedsmediernes vilkår er under voldsom forandring. Forretningsmodellerne er udfordret og distributionen deles med sociale medier, som har deres egne dagsordener. Den selvfølgelige plads i samfundet og hos modtagerne er der ikke i samme grad. Men nogle medier har klaret omstillingen og nye med stort potentiale er dukket op. Hvad er det de gør? Hvordan har de formået at genopfinde deres relation til borgene – og deres relevans for demokratiet.

Per Westergård og Søren Schultz-Jørgensen, undersøger spørgsmålene i bogen Den Journalistiske forbindelse. Gennem et år har de to forfattere opsøgt og interviewet omkring 100 redaktører, topchefer, iværksættere, udviklingspersoner og journalister både i Europa og USA. De har besøgt de medier, der er dygtigst til at nyudvikle deres journalistik og engagere deres brugere. I bogen præsenterer forfatterne hovedkonklusionerne fra deres omfattende researchrejse. Bogen giver en lang række opskrifter på, hvordan de mest innovative nyhedsmedier i disse år lykkes med at genskabe de afgørende forbindelser til deres brugere.

De to forfattere præsenterer deres vigtigste pointer og lægger op til en debat om nyhedsmediernes fremtid.

Bogen har fået strålende anmeldelser - her er et på udpluk.

”Den journalistisk forbindelse giver velkommen ny inspiration for denne avis, ligesom den vil kunne gøre det for medier over hele den verden, de to forfattere har rejst rundt i”

Christian Jensen, chefredaktør, Politiken

”Det lykkes forfatterne at give konkrete, interessante og anvendelige bud på metoder til at bringe medierne ind i den ny virkelighed”

Lars Werge, formand for Dansk Journalistforbund, Viborg Stifts Folkeblad

”Forfatterparret bag bogen udgør noget nær det perfekte team til at hudflette mediekrisen og udstikke kursen for fremtiden. ”

Jan Birkemose, stifter af Medietrends.dk, Kommunikationsforum

”Facitlister og skråsikre løsning er der ingen af. Men de to forfattere kommer dybt ned i de journalistiske maskinrum.”

Kurt Strand, Kristeligt Dagblad

Konferencen er arrangeret af Danmarks Medie og Journalisthøjskole med støtte fra KONPA.

Ticket 588442

Salg lukket