Billetter fra DKK 75,00
Mange af de plantearter vi møder i naturen i dag har en lang og spændende fortid bag sig. Igennem historien har man brugt flere af dem som folkemedicin til at kurere store som små skavanker.
Men hvordan bliver naturmedicin brugt i dag? kan vi virkelig kurere vores sygdomme med hvad der vokser i baghaven? Og kan forskningen af naturmedicin muligvis føre til det næste store medicinske gennembrud?
Kom med når Lejre Museumsforening og Lejre Museum inviterer til foredrag med Jens Soelbjerg, der har studeret en lang række folkeslags lægeplanter verden over, fra Sibirien til Peru og fra Guatemala til Ghana.
I den gamle historiske have på Gammel Kongsgaard vokser mange forskellige plantearter, der gennem tiderne har været brugt i folkemedicinen til at forebygge og helbrede sygdomme. Men med den moderne naturvidenskabelige lægekunsts fremkomst i 1800’tallet blev de fleste af disse planters effekter skrottet til fordel for nyere medicinske opdagelser – man mente, at der i de fleste tilfælde var tale om overtro ved disse planter. Men flere af disse planter var dog bevisligt andet end sort magi.
Rent faktisk forsker man stadig i urtemedicin, og et af centrene for international forskning på det område har til huse på Københavns Universitets Institut for Lægemiddeldesign. Her er man blandt andet ved at opbygge en biobank over de mange forskellige lægeplanter. Bag det arbejde står blandt andre farmaceuten Jens Soelberg Ph.d.
Tag med på en videnskabelig rejse gennem Danmarks lægemiddelhistorie, med nedslag i de mere end 700 arter af planter som i de sidste 800 år haft plads i de danske farmakopéer og middelalderlige materia medicae. Etnobotaniker og farmakognost Jens Soelberg opbygger i disse år en forskningsbiobank af alle Danmarks lægemiddelplanter, til alle tider. Måske gemmer fremtidens lægemidler sig i vores lange historie med bioaktive planter og naturstoffer fra både ind- og udland. Foredraget vil være rigt illustreret.
Jens Soelberg er forsker ved Institut for Lægemiddeldesign og Farmakologi ved Københavns Universitet, og kurator for Farmakognostisk Samling og Naturmedicinsk Museum.
Du kan læse mere om Gammel Kongsgård og dens have her:
https://lejremuseum.dk/kongsgaard/
TID, PRIS OG STED:
17. Februar 2021
kl. 19:00-21.00
75 kr.
Billetter købes via billetto.dk
Lejre Museum, Orehøjvej 4B. 4320 Lejre
Din foredragsbillet gælder også som entrébillet til udstillingen samme dag.
Dørene til arrangementet åbner kl. 18.45.
Lejre Museum | Kongerigets Vugge Lejre Museum | Kongerigets Vugge, Orehøjvej 4B, 4320 Lejre
Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .
De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .
Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .
På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .
Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .
Billetter fra DKK 75,00