Den politiske Kandstøber af Ludvig Holberg

eventet sluttede

Den politiske Kandstøber af Ludvig Holberg

Billetter fra DKK 90,00

Sted

Flere tidsrum

16 maj 2022 - 19 maj 2022

Beskrivelse

Den politiske Kandstøber er Ludvig Holbergs første komedie. Og det er i år 300 år siden, at den første gang blev opført på teateret i Lille Grønnegade i København. Komedien blev begyndelsen på den danske teatertradition, og Holbergs forfatterskab – ikke mindst hans komedier – betragtes af mange som grundstenen i den dansksprogede litteratur. Det er derfor med god grund, at Teaterselskabet PSV fejrer 300-årsjubilæet ved at opføre Den politiske Kandstøber.

Komedien er en af Holbergs mest morsomme og samtidig en af de mere kontroversielle i en nutidig optik: Herman von Bremen, der er kandestøber i Hamborg, bilder sig selv ind, at han har store politiske evner. Hans ambition får store konsekvenser for hans familie, og da hans politiske aktivitet kommer den regerende klasse for øre, må de sætte en stopper for ham. Som oftest hos Holberg sker dette ikke ved hjælp af rå magt, men ved at bilde Herman ind, at han er blevet borgmester i Hamborg og ”fly ham strax nogle vanskelige Ting at forrette, saa ... hand selv skal mercke, hvor stor Forskiæl der er imellem at raisonnere om en Bestilling, og at forrestaa den”. Sådan en intrige kan kun give anledning utallige absurde og morsomme optrin i bedste Holbergske stil.

Komediens antidemokratiske toner kan virke provokerende på et nutidigt publikum, og det er netop skuespillets hovedformål: at tilskynde sit publikum til eftertanke. I 1722 lo man på teatret ad magtbegæret, populismen, opportunismen, overfladiske forestillinger og mangel på substans og integritet.

Med opførelsen af Den politiske Kandstøber inviterer vi publikum til at gøre det samme i 2022.

Lokation

Helsingør Theater (Den Gamle By) Helsingør Theater (Den Gamle By), Viborgvej 2, 8000 Aarhus

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .