spring til hovedindhold

Event afsluttet - Gik du glip af denne event?

Tjek disse håndplukkede kommende ud!For detaljer om tidligere event, bare rul ned.
Indlæser.....
 
 
Nærliggende begivenheder
Indlæser.....
 
 
Events fra samme kategori
Indlæser.....
 
 
Lignende oplevelser

DET DANSKE AKADEMI: Litteraturen, kunsten og identitetspolitikken

Afholdt event

DET DANSKE AKADEMI: Litteraturen, kunsten og identitetspolitikken

Fra Gratis

Sted

Dato

23 jan 2017 kl. 19:30 - 21:30

Beskrivelse

Hvad er den vigtigste målestok, når vi vurderer litteratur og kunst: Er det dens evne til at give udtryk for bestemte identiteter og erfaringer, de være sig af kønsmæssig, klassemæssig, etnisk, religiøs eller seksuel art? Eller er det, at den frit undersøger det menneskelige og eksistentielle i et ambitiøst formsprog og med den størst mulige indholdsmæssige kompleksitet? Og skal læseren nødvendigvis have samme identitet som forfatteren for at kunne forstå et litterært værk? Eller er det litteraturens force netop at kunne kommunikere henover vores forskelle?

Spørgsmål som disse har fyldt uhyre meget i mediernes kulturdebat det seneste år. Fra Weekendavisens artikler om trigger warning og politisk korrekthed over Deadlines indslag om kulturel appropriering til Informations og senest Politikens intense diskussioner om de værdier, vi anlægger, når vi læser og taler om litteratur.

På dette offentlige temamøde på Borups Højskole vil Det Danske Akademi søge at komme med et bidrag til diskussionen – og muligvis også til en uddybning og kvalificering af den. Vi har i den anledning inviteret den svenske litterat Johan Lundberg, der netop har udgivet en meget omtalt bog om emnet. Det sista museet, som bogen hedder, kan siges at være et generelt forsvar for den liberale humanisme, sådan som den kommer til udtryk inden for kunst og litteratur.

Hvad bygger han sine antagelser og vurderinger på? Det vil Johan Lundberg sige noget om. Efterfølgende vil digteren Mette Moestrup samt medlem af Det Danske Akademi, litteraturprofessor Lasse Horne Kjældgaard, samtale med Lundberg om hans pointer og perspektiver. Ordstyrer er Marianne Stidsen, ligeledes medlem af Det Danske Akademi.

OM DET DANSKE AKADEMI

Det Danske Akademi er en selvstændig institution der har til formål at "virke for danske sprog og ånd, især inden for litteraturen". Det består af højst 20 medlemmer der en gang om måneden mødes på Akademiets hjemsted. Medlemmerne er fortrinsvis skønlitterære forfattere og litteratur- eller sprogforskere, men de kan også – videnskabeligt eller i praksis – have deres arbejdsfelt inden for andre kunstarter. Akademiet uddeler hvert år et antal priser, herunder Det Danske Akademis Store Pris, der almindeligvis regnes for landets fornemste anerkendelse af et forfatterskab. Akademiet blev stiftet i 1960. I 1966 blev det lagt sammen med Selskabet til de skiønne og nyttige Kunsters Forfremmelse, et meget ældre "dansk akademi" som i 2009 kunne fejre sit 250-års jubilæum.

Arrangør

Lokation

Borups Højskole, Frederiksholms Kanal 24, 1220 København

FAQ

  • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

    Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

  • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

    De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

  • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

    Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

  • Hvor finder jeg linket til et online event?

    På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

  • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

    Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .