Det færøske sjal – et sjal med fremragende pasform.

06 sep 2020 kl. 09:30 - 12:30

Billetter DKK 221,00 - DKK 295,00

Deltag med venner

Det, der primært kendetegner de færøske sjaler er, at de ”strikkes i form”, dvs at de konstrueret så de ”smyger” sig over skuldrene og lægger sig pænt over brystet. De laves i retstrikkede riller, dekoreret med en enkelt hulbort i bunden. Oprindelig strikkede man også foer, uden hulbort og tit i en lysere farve. Dette var et perfekt stykke overtøj, varmt, behageligt, praktisk og ikke mindste kvindeligt.

På denne workshop vil vi strikke et sjal i miniform, for således at komme igennem alle de elementer, der indgår i det originale sjal. Vi vil desuden se på hulborter i forskellige varianter.

Medbring:

  • Tyndt uldgarn: 500-700 m pr 100 g
  • Rundpinde (80-100 cm) str ca 5-5 ½
  • Pen/blyant

Ann Højgaard Slot er født og opvokset på Færøerne og har strikket siden hun var fem år. Ann har en cand. design fra Designskolen i Kolding, og fungerer i dag som tekstildesigner, underviser og oplægsholder, samtidig med at hun underviser børn i skolefaget håndværk og design. Hun driver virksomheden Heimkær, hvor hun bl.a. laver strikket interiør & accessories samt strikkeopskrifter, inspireret af færøsk natur og strikkekultur.

Nordatlantens venner
Der er en rabat på 25% til medlemmer af Nordatlantens venner. Billetter købt med denne rabat skal fremvises sammen med et gyldigt medlemskort ved indgangen