Det' mit liv - eller er det?

22 aug 2018 kl. 19:00 - 20:00

C:NTACT, Edisonsvej 10, 1856 Frederiksberg

OBS: Selvom der står udsolgt, har vi reserveret en bunke billetter øremærket SKOLER OG INSTITUTIONER I KØBENHAVNS KOMMUNE. Er du lærer eller pædagog i Københavns Kommune, kan du derfor skrive til BILLET@CONTACT.DK for reservation.

Social kontrol og æresrelaterede konflikter bliver diskuteret heftigt af politikerne og i medierne. Men hvad betyder social kontrol egentlig i virkeligheden? Hvor går grænsen mellem negativ kontrol og ganske almindelig opdragelse? Hvornår er det okay at stille krav? Og hvornår bliver social kontrol negativ og krænkende? Vi går bag om debatten og giver scenen til en mangfoldig gruppe mennesker, der alle kan fortælle deres personlige historier om gråzonerne mellem opdragelse og kontrol.

Hør de medvirkende fortælle om deres personlige erfaringer med krav og tvang. Oplev dem fortælle om deres kampe og håb – og hvordan de tog magten tilbage i deres egne liv og fandt vej ud af kontrollens bånd.

DET’ MIT LIV – ELLER ER DET? er en forestilling og et undervisningstilbud, der gennem et levende møde med virkeligheden inviterer til åben dialog og refleksion om kontrollens væsen. Hvornår bliver kontrol for meget? Hvad må jeg selv bestemme? Og hvornår bør man som ven eller samfund gribe ind?

”Og hvordan skete det så? … ja, jeg tror jeg vil sige at jeg føler mig tvunget. Jeg blev ikke truet, men jeg følte ikke at jeg havde noget jeg skulle ha sagt. De var allerede i gang med bryllupsforberedelserne. Jeg ville ikke være en belastning for min familie. Så jeg følte bare at det var bedst at holde min kæft og følge med.” – Ula

”Jeg fortæller om mit liv, for at advare imod fanatisme og fundamentalisme. Men jeg mener ikke at religiøse mennesker, er dårlige eller dumme mennesker. Gør ikke grin med dem. Dels ønsker de at gøre det bedste, men måske går de som jeg rundt i et usynligt religiøst fængsel. ” – Simon

Forestillingen er støttet af Københavns Kommune og er en målrettet indsats for københavnske unge.

INSTRUKTØRER: Runi Lewerissa og Babak Vakili
MEDVIRKENDE: Ula, Hassan, Jessica, Simon, Şahin, August, Alga, Maria, Anne Metielda, Selma og Ibbi
PROJEKTLEDERE: Naghmeh Mahmoudi Kashani og Mary Tesfay

DET’ MIT LIV – ELLER ER DET? spiller på Edison, Edisonsvej 10, 1856 Frederiksberg på udvalgte datoer:

 • AFTENFORESTILLING: Tirsdag den 21. august kl. 19.00-20.00
 • WORKSHOP: Tirsdag den 21. august kl. 20.15-21.00
 • AFTENFORESTILLING: Onsdag den 22. august kl. 19.00-20.00
 • WORKSHOP: Onsdag den 22. august kl. 20.15-21.00
 • DAGSFORESTILLING: Torsdag den 23. august kl. 9.30-10.30
 • WORKSHOP: Torsdag den 23. august kl. 10.45-11.30
 • DAGSFORESTILLING: Torsdag den 23. august kl. 12.30-13.30
 • WORKSHOP: Torsdag den 23. august kl. 13.45-14.30
 • Free ticket

  Salg lukket