Andre events fra arrangøren
Indlæser.....
 
 
Andre events fra samme kategori
Indlæser.....
 
 
Anbefalede events
Indlæser.....
 
 

Det Norske Solistkor: A Sea of Voices

Afholdt event

Det Norske Solistkor: A Sea of Voices

Fra DKK 90,00

Sted

Dato

10 jun 2023 kl. 17:00 - 18:00

Beskrivelse

Velkommen til The Nordic Choir Expedition 2023. Den 9. og 10. juni kan publikum, ganske exceptionelt, opleve fire af nordens førende kammerkor, Helsinki Kammerkor, Det Norske Solistkor, Eric Ericsons Kammerkor og Ars Nova Copenhagen sammen i København.

Til alle tider har mennesker været fascineret og tiltrukket af havet. Dets kræfter, rigdom og skønhed har inspireret utallige komponister og tekstforfattere. Det norske Solistkor under ledelse af Grete Pedersen afslutter The Nordic Choir Expedition 2023 med dette program, fyldt af glitrende musik med havet som omdrejningspunkt.


Musikken flettes sammen med poesi læst af Tomas von Brömssen, en af Nordens mest folkekære skuespillere.

Et af koncertens hovedværker er Sea Songs af Steve Martland. Martland var en dynamisk kraft i britisk musikliv og skrev musik på tværs af musikalske stilarter. Det livlige, minimalistiske stykket skildrer sømændenes liv og fortæller om farerne, som venter dem på havet, deres sammenhold, og om bekymringen hos familierne, som venter hjemme.

Koncerten indledes med Nautical Preludes, hvor vi følger et handelskip, som rejser ud på de syv have. Komponist Lars Johan Werles kreativitet blomstrede, da han begynte at arbejde med tekst og stemmer, og netop det er Nautical Preludes et rigtig godt eksempel på.

I Richard Strauss’ blide Der Abend følger vi de sidste solstrålers færd mod havet. Schillers smukke tekst om aftenen og nattens ro, om fornyelse og genskabelse, er sublimt tonesat af Strauss.

Havet har en stor betydning for os i nord. Andre dele av konserten byder på små musikalske perler, som kredser om dette skrevet af tre svenske komponister og norske Alfred Jansons Tre dikt av Ebba Lindqvist, et stykke som har fulgt Solistkoret længe. Lindqvists udtryksfulde poesi møder vi også i en af konsertens store begivenheder: Danmarkspremieren på Gunnar Erikssons nye værk, skrevet til digtet Sargassohav.


Program

Evert Taube: Inbjudan till Bohuslän

Lars Johan Werle: Nautical Preludes (uddrag)

Richard Strauss: Der Abend

Alfred Janson: Tre dikt av Ebba Lindqvist

Arne Mellnäs: Havet

Steve Martland: Sea songs (uddrag)

Gunnar Eriksson: Glädjestranden (uropførelse)


Medvirkende

Det Norske Solistkor
Grete Pedersen, dirigent
Tomas von Brömssen, oplæsning


Det Norske Solistkor er et ungt og nyskabende ensemble med en rig historie. Som et af Europas ledende kammerkor leverer de spektakulære koncerter i ind- og udland, i koncertsale og kirker, campingvogner og nedlagte fabrikshaller. Solistkoret består af 26 håndplukkede, professionelle sangere med stor udtrykskraft som skaber korets egenart. Sammen med sin anerkendte kunstneriske leder, Grete Pedersen, er koret konstant i udvikling mod at virkeliggøre ambitiøse kunstneriske mål.

The Nordic Choir Expedition

Er en nordisk kor-festival, som nu finder sted for tredje gang. Fire af nordens bedste kor og vokalensembler: Helsinki Kammerkor, Det Norske Solistkor, Eric Ericsons Kammerkör og Ars Nova Copenhagen, sætter hinanden stævne i deres respektive hjembyer: Helsinki, Oslo, Stockholm og København. I 2023 har festivalen særligt fokus på mennesket syn på naturen, og vores evne til at tage vare på den. Festivalen er yderligere planlagt som en særligt klimavenlig festival.

Samarbejdet grundlagdes i 2016 med udgangspunkt i Tenso – et europæisk netværk for professionelle kammerkor, som alle ensemblerne er medlemmer af.

I 2023 mødes de fire kor i deres respektive hjembyer Oslo, Stockholm, Helsinki og København. I København afholdes festivalen d. 9. og 10. juni i Trinitatis Kirke og Garnisons Kirke. Billetter til koncerterne koster 175 - 225 kr. Partoutkort til alle fire koncerter koster 500 kr.

Projektet er støttet af Creative Europe og Nordisk Kulturkontakt. Ars Nova Copenhagens deltagelse er desuden støttet af A.P. Møller Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, Korsangernes Fællesråd og Københavns Musikudvalg.


Lokation

Garnisonskirken, Sankt Annæ Pl. 4, 1250 København

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .