spring til hovedindhold
Andre events fra arrangøren
Indlæser.....
 
 
Andre events fra samme kategori
Indlæser.....
 
 
Anbefalede events
Indlæser.....
 
 

DET NYE NORDATLANTEN

Afholdt event

DET NYE NORDATLANTEN

Fra DKK 45,00

Sted

Dato

13 sep 2020 kl. 14:00 - 16:00

Beskrivelse

DET NYE NORDATLANTEN - udgivelse af nyt storværk


Det nye kulturhistoriske storværk Danmark og det Nye Nordatlanten fejres på udgivelsesdagen med en perlerække af korte oplæg og efterfølgende reception.


I et fælles projekt har litterater, kunstkritikere og historikere fra Island, Færøerne, Grønland, Norge og Danmark spurgt: ”Hvad er Nordatlanten?” De har undersøgt både de nye alliancer og tætte relationer i regionen og deres rødder i en fortid, hvor kontakten ofte er gået gennem Danmark. Hierarkierne fra den tid trækker lange spor ind i nutiden. Samtidig tegner konturerne sig af et vigtigt og følelsesmæssigt komplekst fællesskab, som kalder på fordybelse i Nordatlantens kulturhistorie.

Projektet har resulteret i storværket Danmark og det Nye Nordatlanten, som udkommer netop søndag den 13. september. Vi fejrer udgivelsen med en række korte oplæg, hvor nogle af forskerne fortæller om arbejdet med bogen og giver smagsprøver på bogens analyser.

PROGRAM:

Kirsten Thisted, Københavns Universitet: På tværs af Nordatlanten
Om at arbejde tværfagligt og transnationalt - og skrive kollektivt. Hvad gjorde vi, hvorfor gjorde vi det – og hvad fik vi ud af det?

Guðmundur Hálfdánarson, Islands Universitet: Vi var ikke landsmænd!
Var borgerne i det nordatlantiske danskernes "landsmænd", sådan som nogen historikere hævder? Hvordan gik det til, at det danske imperium forvandlede sig til en perlerække af selvstændige nationer? 

Bergur Rønne Morberg, Færøernes Universitet: Langt ud i det blå
Hvilken betydning har det at være en ø? Hvad mener vi, når vi taler om Det ”blå” Nordatlanten?

Malan Marnersdóttir, Færøernes Universitet: Grønland i færøsk maskulin erindringskultur
I en lang periode var fiskeri ved Grønlands kyster en vigtig del af færøsk økonomi. I dag udgør fiskernes fortællinger fra deres tilværelse i vestgrønlandske vige og bugter en maskulin erindringskultur med koloniale træk.

Rosannguaq Rossen, Grønlands Universitet: Hvem ejer nationaldragten?
Må man ”pille” ved kulturarven? Hvorfor er nationaldragten så vigtig for nogle folk i Norden - og hvorfor spiller den ikke samme rolle for alle?

Elisabeth Oxfeldt, Oslo Universitet: Sex-guarding the nation. 
I nationale fortællinger spiller kvinder en central rolle som symbolet på nationen. Derfor må kvinder vogtes mod fremmede mænd i en krisetid. Hvordan udspillede dette kønsdrama sig i Nordatlanten – og hvor står vi i dag?

Ann-Sofie N. GremaudGamle følelser - nye venner
Fejringen af 100-året for Islands selvstændighed i 2018 blev markeret med udstillinger og publikationer, som rejste en del spørgsmål: Hvordan står det til med selvstændigheden? Hvad består den i og hvad er dens pris? Og hvorfor er Island og Grønland pludselig blevet "bedste venner i Arktis"? 


ARRANGEMENTET

Arrangementet varer to timer (inkl. kort pause), og derefter byder vi på en forfriskning. Bogen 

Denmark and the New North Atlantic: Narratives and Memories in a Former Empire sælges til særpris under arrangementet. 

Salen åbner 45 minutter før start.

Nordatlantens Venner
Der er en billetrabat på 25% til medlemmer af Nordatlantens Venner. Billetter købt med denne rabat skal fremvises sammen med et gyldigt medlemskort ved indgangen.

Lokation

Nordatlantens Brygge Nordatlantens Brygge, Strandgade 91, 1401 København

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .