Det røde og det blå Sydhavnen

13 maj 2018 kl. 14:00 - 15:30

Aalborg Universitet i Sydhavnen, A. C. Meyers Vænge 15, 2450 København


Oplev kontraster mellem boligtyper på byvandring i det gamle og det nye Sydhavn - et mikrokosmos af Københavns seneste udvikling.

Ingen anden bydel i København synes at favne så bredt som Sydhavnen, et område fyldt med kontraster, hvor mange forskellige slags beboere og boligtyper - måske? - mødes et sted mellem velfærdsarkitektur og ejendomsspekulation: Kolonihaver, Ritts billige boliger, kernesunde socialdemokratiske arbejderboliger, eksklusive ejerboliger...listen er lang! Således afspejler området Københavns udvikling igennem de sidste årtier i miniformat. I et gammelt arbejderkvarter er ganske anderledes boliger med nye beboere knopskudt i de nye bydele Teglholmen og Sluseholmen. De indfødte sydhavnere og nybyggerne stemmer forskelligt, bor forskelligt og går i forskellige skoler. På byvandringen møder du forskellige aktører, der lever i og arbejder i Sydhavnen.

Morten Madøre, pølsemand på Mozarts Plads, Lasse Skjønning, stifter af GRØD og opvokset i kolonihaveforeningen Frederikshøj, Øystein Leonardsen Områdefornyelsen Sydhavnen og RUC, Anette Krarup, Udviklingsdirektør bolig NPV.

Arrangementet vil være på dansk. The event will be in Danish

Standardbillet

DKK 90,00 + DKK 11,74 gebyr


Medlem af Arkitektforening

DKK 72,00 + DKK 10,39 gebyr