eventet sluttede

Diagnoser: Psykens rum fra viktoriatid til velfærdssamfund

Gratis

Sted

Dato

07 okt 2021 kl. 17:00 - 19:00

Beskrivelse

Et feministisk debatarrangement om sårbarhedens plads i litteratur og arkitektur.

"Jeg tror sengen er naglet fast"

I Charlotte Perkins Gilmans feministiske horrorklassiker ‘Det Gule Tapet’ fra 1892 tvinges en ung mor på hvilekur i et værelse med et uhyggeligt tapet, der gradvist bliver hendes eneste interesse. I Fine Gråbøls aktuelle roman ‘Ungeenheden’ kæmper en ung pige for sit liv på hospitalets bosted for unge, omgivet af skinnende blåhvide vægge og rekvisitagtige møbler.

Ved dette arrangement dykker vi ned i begge værker og undersøger, hvordan både rummets og samfundets indretning får afgørende betydning for hovedpersonernes skæbner.

I slutningen af det 19. århundrede satte Det Gule Tapet for første gang ord på det, vi i dag vil kalde en fødselsdepression. Forklædt som underlødig horror gjorde den gotiske genre det muligt for kvinder at skildre en sårbar virkelighed, som ingen ellers ville vide af. Men hvordan imødekommer samfundet kvindens sårbarhed i dag? Til arrangementet vil et panel adressere, hvilke rum vi skaber for og til kvindens psyke med historiske og nutidige referencer indenfor både litteratur og arkitektur.

Panelet består af Kasper Opstrup, der forsker i litteratur, kunst og okkultisme ved Københavns Universitet og har oversat Det Gule Tapet til dansk, Fine Gråbøl, forfatter til Ungeenheden, Linea Maja Ernst, litteraturkritiker og debattør samt ph.d. ved Kunstakademiets Arkitektskole Anne Pind. Samtalen modereres af litteraturformidler og medoversætter af Det Gule Tapet, Caroline Enghoff Mogensen.

Arrangementet er et samarbejde mellem CAFx og Blågårdens Bibliotek.


Arrangør

CAFx is a platform for research, discussion and dissemination of architectural and urban challenges.

Lokation

Blågården Bibliotek Blågården Bibliotek, Blågårds Pl. 5, 2200 København

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .