DIME - Detektorfund Online. Foredrag på Lejre Museum

29 okt 2019 kl. 19:00 - 21:00

Lejre Museum, Orehøjvej 4B, 4320 Lejre

Dansk metaldetektorarkæologi har udviklet sig til en unik og internationalt anerkendt succeshistorie, som forener de bedste sider af den danske model med en bred folkelig involvering i det arkæologiske arbejde og en decentral museumsstruktur. 

Aftenens foredrag sætter fokus på, hvorfor Danmark er blevet et foregangsland på området og hvordan de mange nye fund har ændret vores billede af Danmarkshistorien. Foredraget vil også introducere DIME-portalen, den Danske registreringsportal for detektorfund, som muliggør optimal udnyttelse af metaldetektorfundenes store formidlings- og forskningsmæssige potentiale. 

DIME, der står for ”Digitale Metaldetektorfund”, har vundet stort indpas i detektorkredse og blev udviklet i 2016-2018 af en gruppe museumsfolk og universitetsarkæologer i tæt samarbejde med detektorbrugere og et bredt panel fagfolk fra museer landet over.

Aftenens foredragsholder er Andres Dobat, arkæolog, ph.d., lektor ved Aarhus Universitet og idémanden bag DIME. Andres Dobat er ekspert i jernalder og vikingetid og har især forsket i metaldetektorarkæologi.

Pop up-udstillingen ‘At gå med detektor - Suset fra fortiden’ er udviklet i samarbejde med Nationalpark Skjoldungernes Land. Læs mere om udstillingen her.

Info: 

Foredraget begynder kl. 19:00. Museet åbner dørene kl. 18:00