Dinner & Docs: Et Hjem i Verden

24 maj 2018 kl. 18:00 - 22:00

Prismen, Holmbladsgade 71, 2300 København


Dinner & Docs og Øens spisested inviterer til filmvisning af "Et Hjem i Verden" og efterfølgende middag med instruktør Andreas Koefoed.

Dokumentarfilm 2015
Varighed: 59 min
Instruktør: Andreas Koefoed
Producer: Sara Stockman

Om filmen:
'Et hjem i verden' skildrer 5 asylbørns dagligdag på Røde Kors asylskolen i Lynge og deres liv efter ankomsten til Danmark. Børnene; Magomed, Sehmuz, Heda, Amel og Ali har forskellige nationaliteter og baggrunde, men fælles for dem er, at de er flygtet med deres familier til Danmark i håbet om at starte et nyt liv. På asylskolen er der på ét år 80% udskiftning i en klasse. Nogle får ophold i Danmark og flytter ud i samfundet. Andre får afslag og sendes tilbage til deres hjemland. Og nogle går under jorden og fortsætter deres flugt. Over et år følger vi børnene i det konstant omskifteligt miljø, hvor det kan være svært at knytte tætte relationer og hvor tonen blandt børnene kan være hård, når de hver især kæmper med personlige tragedier og traumatiske historier. Vi følger deres forsøg på at lære et nyt sprog, knytte venskaber og gøre sig klar til at skabe et hjem i Danmark.

Om instruktøren:
Andreas er født 1979 i København. Han er uddannet dokumentarfilminstruktør fra Den Danske Filmskole i 2009 og BA i sociologi fra Københavns Universitet i 2004, hvor han også har læst antropologi og statskundskab. Han har instrueret dokumentarfilm siden 200. Filmene har deltaget på over 100 festivaler og vundet priser på blandt andre IDFA, Tribeca, AFI Docs, Full Frame, Sheffield Doc/Fest, og CPH:DOX. Han har haft otte film på IDFA med fire nomineringer til følge og vandt i 2015 prisen for bedste mellemlange film for 'Et Hjem I Verden'. 'Ballroom Dancer' vandt i 2012 prisen for bedste dokumentar i Norden på Nordisk Panorama.
Udover sine egne film har han lavet film for blandt andre Magnum Photos, Vice og New York Times.

200 kr. ink. appetizers, film, debat og lækker middag på restaurant Øens Spisested.