Dinner & Docs præsenterer: Idealisten

19 nov 2017 kl. 17:00 - 22:00

Karens Minde Kulturhus, Wagnersvej 19, 2450 København SV


Arrangementet er udsolgt

”Længe har jeg haft lyst til at skabe et forsamlingshus, hvor filmskabere kan møde publikum i øjenhøjde og dele gode madoplevelser” - Andreas Dalsgaard (filminstruktør og medstifter af Dinner & Docs)

Dinner & Docs er et koncept der forener kulinariske madoplevelser med udfordrende film og et intimt møde med filmskaberen. Hvert Dinner & Docs-event består af en filmscreening efterfulgt af en uformel debat og snak mellem gæsterne og filmens instruktør over en lækker middag.

Dinner & Docs har huseret på Prismen på Amager, men udvider nu deres Københavner-horisont og besøger i den anledning Sydhavnen og Karens Minde Kulturhus to gange inden jul: d. 19. november ser vi Christina Rosendahls ’Idealisten’ og d. 9. december får vi besøg af Joshua Oppenheimer, der viser sin dokumentarfilm ’The Look of Silence’.

DAGENS FILM

Idealisten
114 min - Dansk
Instruktør: Christina Rosendahl
Producer: Jonas Frederiksen, Signe Leick Jensen, Ane Mandrup

Om filmen:
Spændingsfilm om et af de mest hemmeligholdte kapitler i det 20. århundredes danmarkshistorie. Under den kolde krig i 1968 styrter et amerikansk B-52 bombefly, lastet med fire brintbomber, ned ved den amerikanske militærbase i Thule, Grønland. Både den danske og amerikanske regering meddeler, at ulykken er under kontrol, hvorefter et stort antal danske arbejdere indsættes i en gigantisk oprydningsaktion. 20 år senere opsøges den unge radio journalist, Poul Brink, af en tidligere thulearbejder, der hævder, at de mystiske og dødelige sygdomme, hans kolleger nu dør af, skyldes oprydningsarbejdet. Brink efterforsker historien, men da han konfronterer det officielle Danmark med sin mistanke, mødes han af en mur af tavshed og efterhånden går det op for ham, at sagen har tråde til både den danske og amerikanske regering.

Instruktøren:
Christina Rosendahl har studeret litteraturvidenskab og film- og medievidenskab ved Københavns Universitet og været forbi Den Europæiske Filmhøjskole og New York Film Academy, inden hun færdiggjorde uddannelsen på den alternative filmskole Super16 i 2002. Samme år fik hun sit gennembrud med "Stjernekigger" – en dokumentarfilm om bandet Swan Lee med lillesøster Pernille Rosendahl i front.

Christina Rosendahls hjerte har banket for børn og unge i adskillige kortfilm og ikke mindst i spillefilmdebuten "Supervoksen" (2006), som sikrede hende en Robert for bedste børne- og familiefilm i 2007. Hendes anden spillefilm "Idealisten" (2015) er en politisk spændingsfilm om den virkelige journalist Poul Brinks efterforskning af Thule-sagen i 1980'erne, og indbragte bl.a. Rosendahl prisen for bedste instruktør på Beijing International Film Festival i 2016. Rosendahl har også stået bag dokumentarerne "Buddhas barn" (2003) og "Magten over kærligheden" (2004).

Christina Rosendahl indtrådte som formand for Danske Filminstruktører i 2014 og er en aktiv debattør, ikke mindst i ligestillingsdebatten i dansk film.

MIDDAG

Velkomstdrink: Cava

Tapasbræt bestående af: Gazpacho med peberfrugt, agurk, løg, tomat, æg og krydderurter ● Stegt reje på bund af agurk og med avocadocreme ● Bagt figen med gedeost, valnød, sirup og grønt ● Chorizo med feta og oliven ● Sprød tomat med parmesan og basilikum ● Løgtærte med persille, timian og flødeost ● Sprødstegt squash med aioli ● Svampe med hvidløg og balsamico ● Dadel med bacon ● Spanske grønne peber med havsalt ● Quesadilla med spinat og ost ● Kartoffel med creme og grønt på toppen ● Ost med druer

Dessert: Crème brûlée

Pris: 140 kr. inkl. velkomstdrink, film, middag og kaffe.

Billet

Salg lukket