DINNERS & DOCS: Løgnefabrikken

13 feb 2020 kl. 17:30 - 13 jan 2021 kl. 21:00

Billetter DKK 75,00 - DKK 150,00

Deltag med venner

LØGNEFABRIKKEN - DE FALSKE NYHEDER FRA RUSLAND med instruktør Jakob Gotschau

Torsdag d. 13. februar 2020 klokken 17:30 – 21:00

INSP Roskilde Køgevej 6, 4000 Roskilde

Find vej og P-pladser her: https://www.insp.dk/kontakt

INSP inviterer til filmvisning med "Løgnefabrikken- de falske nyheder fra Rusland" med efterfølgende middag og debat med instruktør Jakob Gotschau.

Filmen: En russisk troldefabrik i Sankt Petersborg er blevet storproducent af politiske løgnehistorier. Rusland har taget et nyt våben i brug i landets informationskrig mod Vesten. Hundredvis af unge russere producerer falske nyheder fra såkaldte troldefabrikker. Fra falske profiler bliver løgnehistorierne spredt via de sociale medier for at skabe splittelse og mistillid i Vesten. Men unge russiske journalister går til modangreb på løgnehistorierne. Mød de modige russiske journalister i dokumentaren om ‘Løgnefabrikken’.

Danmark, 2018 - 59 min.DK/Dokumentarfilm

Instruktøren Jakob Gotschau tilhører den journalistiske dokumentartradition, hvor han har beskæftiget sig historisk med en række politiske emner som radikal islamisme, indvandring og det globale miljø. Gottschau har instrueret flere film om de sociale medier: 'Facebookistan' (2015), der handler om Facebooks censurpolitik og håndtering af personlige data, samt 'Løgnefabrikken' (2018), hvor instruktøren går bag om den berygtede russiske troldefabrik i Sankt Petersborg. Gottschaus film og dokumentarserier har vundet internationale priser og været vist i mere end 50 lande verden over.

Arrangementet er støttet af Roskilde Kommunes ”Start og Udviklingspulje” og Kulturministeriets ”Pulje til almennyttige kulturelle projekter”.