DINNERS & DOCS: The Act Of Killing

27 feb 2020 kl. 17:30 - 21:00

INSP, Køgevej 6, 4000 Roskilde

THE ACT OF KILLING

Torsdag d. 27. februar 2020 klokken 17:30 – 21:00

INSP Roskilde Køgevej 6, 4000 Roskilde

Find vej og P-pladser her: https://www.insp.dk/kontakt

INSP inviterer til filmvisning med den Oscar nominerede "The Act of Killing" med efterfølgende middag og debat med instruktør Joshua Oppenheimer. Filmen betragtes som et af dette århundredes mest banebrydende dokumentarfilm. Film med danske undertekster og debat på engelsk/dansk.

Filmen: I 1965 væltede militæret den indonesiske regering, og over en million mennesker - kommunister, etniske kinesere og intellektuelle - blev udryddet. I filmen, der foregår i byen Medan på øen Sumatra, udfordrer filmskaberne dødspatruljeledere til at dramatisere deres rolle i folkemordet. Resultatet er en surrealistisk filmisk rejse ind i massemordernes forestillinger og fantasier om dem selv og deres ofre. Samtidig giver filmen et indblik i et skræmmende og ekstremt korrupt regime, der ikke blot har ladet morderne slippe for straf, men stadig fejrer dem som helte. Danmark 2012 – Directors cut version 159 min.DK/Dokumentarfilm http://theactofkilling.com/

Instruktøren Joshua Oppenheimer: Instruktør. Uddannet fra Harvard og Central Saint Martins, London. Den danskproducerede 'The Act of Killing' (2012) havde officiel verdenspremiere på Toronto International Film Festival, og filmen vandt hovedprisen på CPH:DOX, en sær-Bodil samt et utal af internationale filmpriser. Både 'The Act of Killing' og opfølgeren 'The Look of Silence' (2014) modtog Oscar-nomineringer for bedste lange dokumentarfilm. Oppenheimer har været seniorforsker på projektet "The Genocide and Genre Project" under UK Arts and Humanities Research Council.

Arrangementet er støttet af Roskilde Kommunes ”Start og Udviklingspulje” og Kulturministeriets ”Pulje til almennyttige kulturelle projekter”.