Dissing, Dissing, Las og Dissing

14 mar 2014 kl. 20:00 - 23:30

Bælum Skovpavillon, Østre Skovvej 16, 9574 Bælum

Han fyldte 75 i januar, men Povl Dissing har ingen alder. Eller også har han alle aldre. Povl Dissing noget af det nærmeste, man kan komme den nationale stemme, for få er deres danskhed så bevidst i deres kunst og udtryk som ham.

Der er således løbet meget vand igennem åen, siden Dissing begyndte at optræde i 1960´erne og dengang måtte have en bodyguard med på job – af frygt for at få øretæver af publikum, som troede, at han tog pis på det nationale arvesølv, når han fortolkede gamle danske sange som ”Lille Anna” og ”Gi’ mig en hest, mor.” Povl Dissing er et brand.

I april udsendte Povl Dissing CD’en ”25 min. endnu” med live-optagelser af klassikerne fra 60’erne og 70’erne i helt nye arrangementer. Anmelderne var helt oppe og ringe. Efterfølgende var Povl på tur med band og sangene og igen var anmelderne gavmilde med såvel stjerner som store ord.

Gennem mere end ti år har Povl Dissing og sønner (og Las Nissen) spillet koncerter og skabt album sammen. På tværs af generationer har de fire musikere sammen skabt fornem dansksproget vise- og folkemusik med blues og rockreferencer. De fire mestrer sammen at formidle iørefaldende og originale sange, der forener tekst og musik i veloplagte koncerter. Nu har kvartetten også taget Povls gamle sange på repertoiret og det er noget, der falder i publikums smag!

Selvom der har sneget sig et enkelt ’Las’ ind i bandnavnet, synes betydningen af Povl Dissing og sønner ikke at være af mindre indhold. Sammen med Las Nissen har Rasmus og Jonas Dissing gennem ti år været sønnerne, der sammen med farmand Povl har givet en både forfriskende og ungdommelig vitaminindsprøjtning til musik skabt på tværs af generationer. Sammen har de fire musikere ført Dissing-slægtens fornemmelse for dansksproget vise- og folkemusik videre og samlet generationer med hver deres unikke musikalske talenter.

En aften i Povl Dissings selskab er altid en god aften. Det gør sig helt sikkert også gældende hos KulturMøllen Bælum!

Entrébillet inkl. buffét

Salg lukket

Entrébillet koncert

Salg lukket