Distractfold Ensemble

Blågårds Pl. 6A, 2200 København
02 jun 2021 kl. 20:00 - 21:00
Billetter DKK 60,00 - DKK 120,00
Billetter DKK 60,00 - DKK 120,00

6 NYE VÆRKER FRA 6 FORSKELLIGE LANDE

Mens verden har været allermest adskilt, har britiske Distractfold Ensemble forsøgt at bringe komponister, musikere og lyttere tættere sammen. Under nedlukningen har de indspillet et album med soloværker, The New Unusual, en slags dokument over tiden, og tre af værkerne bliver uropført på KLANG Festival.

Det gælder sjette del af den amerikanske komponist Andrew Greenwalds værkserie a thing made whole, britiske Lee Frasers stereoværk Scii Tenaph III og israelske Sivan Cohen Elias’ multicounterspeechless, der omhandler de mange fragmenter af information, misinformation og fejlinformation, som møder hjernen: hvordan man kan befinde sig ét sted fysisk, mens alle de mange stemmer hvirvler rundt om én.

Ud over de tre smagsprøver fra albummet præsenterer Distractfold også tre nye værker fra et projekt, som måtte aflyses på grund af pandemien. Her kan man møde islandske Bára Gísladóttir, der lader ensemblets forskellige egenskaber samle sig til en organisme bestående af skrøbeligt materiale – i stil med ”at blande sort olie og rustent metal sammen for at frembringe hjernefrys (men på en mere prikkende måde)”.

I sydkoreanske Hunjoo Jungs Talk_To/abouT/wiTh_My… udfolder de fire instrumenter på scenen et psykoanalytisk drama. Med udgangspunkt i Freuds forståelse af personligheden forsøger et jeg, et overjeg og det ubevidste at bearbejde det traume, som har skabt endnu et element: et nyt jeg.

Endelig kan svenske Alexandra Halléns 4 musicians with heart beat sensors and VR headsets ifølge komponisten både forstås bogstaveligt og metaforisk. I allerhøjeste grad et internationalt program.

Kontrabas: Bára Gísladóttir

Cello: Alexandra Hallén


PROGRAM

Hunjoo Jung

Talk_To/abouT/wiTh_My… – UROPFØRELSE

Sivan Cohen Elias

multicounterspeechless – UROPFØRELSE

Lee Fraser

Scii Tenaph III – UROPFØRELSE

Bára Gísladóttir

Nyt værk – UROPFØRELSE

Andrew Greenwald

a thing made whole vi – UROPFØRELSE

Alexandra Hallén

4 musicians with heart beat sensors and VR headsets – UROPFØRELSE
Har du lyst til at opleve flere koncerter på årets KLANG-Festival? Så læs mere om årets “Rabatkort” på klang.dk Du kan også købe billetter med rabat, hvis du er studerende.

KLANG – Festival er Danmarks største internationale festival for samtidsmusik. Siden 2009 har KLANG været en fast bastion i dansk kulturliv. I år finder KLANG sted 27/5 - 5/6 og kan opleves på en række spillesteder i hovedstadsområdet.

Læs seneste opdateringer om hvordan KLANG passer på dig under de nuværende coronarestriktioner på klang.dk

Profile picture
KLANG - Copenhagen Avantgarde Music Festival
KLANG – Copenhagen Avantgarde Music Festival er Danmarks største og internationale festival for samtidsmusik, fra den 30. maj til 10. juni 2019 afholdes festivalen for 10. år i træk i København.
Vil du se flere events?

Tilmeld dig her og modtag en række udvalgte events direkte i din indbakke