DØDEN - det evige spørgsmål

23 jan 2019 kl. 19:00 - 22:00

v. Sct Thomas Plads, Frederiksberg Allé 11B, 1651 København V

På denne Bevidste Aften tager vi intet mindre end hele døds-spørgsmålet op; selve det forhold, at vi alle sammen skal herfra en dag. 

Hvordan inkorporerer man bedst denne bevidsthed i en meningsfuld tilværelse? Lader det blive en positiv vished i stedet for det modsatte? Hvordan forholder man sig mest hensigtsmæssigt til aldring, sygdom, tab af funktioner og vitalitet? Tabet af andre og - i yderste konsekvens - måske tabet af sig SELV ved overgangen fra liv til død?

I panelet til at slå forskellige toner an, er på denne aften sognepræst, forfatter og debattør Kristian Ditlev Jensen, som både qua sit virke som præst og fra sit privatliv har været tæt på døden mange gange. Kristian vil på denne aften minde os alle sammen om, hvad døden er for en størrelse igennem den linse, der er kristendommen.

Det andet medlem af panelet er Michael Christian Jacobsen, som har en speciel historie med sig.

Michael har "arbejdet med" buddhismen i 42 år (han understreger selv vigtigheden af at kalde det "arbejde med" i modsætning til "at praktisere"). Han har endvidere oplevet at være blevet erklæret klinisk død i Thailand, hvor han havde en såkaldt "out-of-body-experience", og hvor han så, at det hans forskellige buddhistiske lærere igennem tiden har lært ham, faktisk kom til udtryk i dødsøjeblikket. Michael er kyndig i nærmest alle spørgsmål indenfor buddhismen og ikke mindst læren, der udgår fra værket "Den Tibetanske Dødebog".

Der vil som sædvanlig blive serveret drikkevarer + snacks indeholdt i billetprisen.
Begrænsede pladser – først til mølle

Dato: 23/1 2019, kl. 19.00-22.00

Kom gerne i god tid, da det kan være svært at finde parkeringspladser om aftenen.

Billet Salg lukket