eventet sluttede

Dømt fra Livet

DKK 140,00

Dato

30 sep 2015 kl. 19:00 - 22:00

Beskrivelse

Følg med på en helt særlig tur til et sted, der ikke er beskrevet i alle historie bøger.


Da Danmark blev befriet fra den tyskeværnemagt d. 4. maj 1945 var glæden stor, og man oplevede en stor glæde og hurraråd i gaderne. Efterfølgende måtte nogen stilles til ansvar for alt det mørke og onde besættelsestiden havde medført. Modstandsbevægelsen begyndte at tage affære, men man måtte have mere ordnede forhold. Da regeringen atter trådte sammen var den første opgave at vedtage nogle love, der kunne sikre at de, der havde samarbejdet med den tyske værnemagt blev straffet for deres handlinger.
Resultatet blev, at man indførte en række lovgivninger med tilbagevirkende kraft. Den hårdeste af straffene, var genindførelsen af dødsstraf. Den danske regering satte et kæmpe apparat i gang for at finde ud af, hvordan man egentlig skulle forvalte denne straffemetode. Hvem skulle agere bøddel? Hvor skulle de dømte henrettes? Hvornår skulle straffene udføres? Og hvordan? Hurtigt fik man styr på disse spørgsmål, og fra januar 1946, var man klar til at eksekverer.

Dette er et stykke af dansk kulturhistorie, som vi ikke mindes - mange ved slet ikke, at vi har haft dødsstraf indskrevet i dansk lovgivning indtil 1993. Vi fortæller på denne helt særlige tur om en side af historien, der ikke ofte bliver fokuseret på, og vi besøger det sted, hvor straffene blev foretaget.

Turen starter på restaurant 56 grader, hvor vi byder på et glas vin eller en vand, imens fortæller tidligere kriminalbetjent og forfatter Frank Bøgh og historiker med speciale i dødsstraf Tina Røssel om baggrunden for dødsstraffens genindførelse. Efterfølgende spadserer vi til 2. Redan på Margretheholm hvor vi ser stedet, hvor henrettelserne fandt sted og hører om, hvordan det præcis foregik.

Arrangør

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .