DON PASQUALE - Donizettis lystige buffo opera

Stengade 51, 3000 Helsingør
10 apr 2022 kl. 16:00 - 18:30
Super arrangør
Billetter DKK 150,00 - DKK 350,00
Billetter DKK 150,00 - DKK 350,00

DON PASQUALE

9. april 2022 kl. 20

10. april 2022 kl. 16

Helsingør Teaterhus


Donizettis lystige buffo opera

Sæsonens sidste operaforestilling er Donizettis herlige komedie, Don Pasquale.

Den ældre, rige ungkarl Don Pasquale har besluttet sig for at gifte sig – mest af alt for at irritere sin nevø Ernesto og gøre ham arveløs, fordi han nægtede at gifte sig med den rige pige, Don Pasquale havde udset ham. Det vil Ernesto imidlertid ikke, da han elsker Norina. Don Pasquale beder doktor Malatesta om hjælp til at finde en ung kone. Hvad han dog ikke ved er, at Malatasta er ven med Norina og Ernesto. Sammen spinder de tre et net om Don Pasquale.

Norina må udgive sig for Malatestas fromme søster Sofronia og gifte sig med Don Pasquale, hvorefter hun forvandler sig til en djævel, hvis eneste mål er er gøre livet surt for Don Pasquale. Det ender selvfølgelig med at Don Pasquale giver fortabt, at Norina giver sig til kende, og at de to unge elskende får hinanden. Alt vil Don Pasquale tilgive for at slippe ud af det ægteskab.

Don Pasquale er iscenesat af instruktør Guido Paevatalu og er arrangeret for kammerensemble bestående af violin, cello og klarinet af kapelmester Leif Greibe. Operaen synges på dansk. Varighed ca. 2 1/2 time.


Medvirkende

ISCENESÆTTELSE   Guido Paevatalu

KAPELMESTER   Leif Greibe

DON PASQUALE   Guido Paevatalu

DOTTOR MALATESTA  Frederik Rolin

NORINA   Camilla Illeborg

ERNESTO   Bo Kristian Jensen

NOTAR   Hans Lawaetz

Musikere fra Det Kongelige Kapel


Billetter

Entré for forestillingen: 350 kr

Medlemmer: 300 kr

Unge under 25: 150 kr

Billetter købes via billetto.dk. Billetter kan også købes i Sweet Image Huset på Stjernegade 10 i Helsingør eller i døren en time før forestillingen, hvis billetter haves. Billetter refunderes kun hvis arrangementet er blevet aflyst eller flyttet og gebyret til Billetto refunderes ikke.


Helsingør Teaterhus

Stengade 51

3000 Helsingør

Teaterhuset ligger midt på gågaden 3 minutters gang fra stationen.

Sweet Image Huset holder baren åben før forestillingen og i pausen. Dørene til Teaterhuset åbner en time før forestillingen.

Profile picture
Helsingør Kammeropera
Helsingør Kammeropera er en forening der i tæt samarbejde med guidOpera producerer intime operaforestillinger til det gamle charmerende Helsingør Teaterhus midt i Helsingør by. www.kammeropera.dk
Vil du se flere events?

Tilmeld dig her og modtag en række udvalgte events direkte i din indbakke