DOX:DIREKTE // Om at spise dyr

21 mar 2018 kl. 19:00 - 21:00

Kulturhuset Pilegården, Brønshøjvej 17, 2700 Brønshøj


Se den premiereaktuelle dokumentarfilm om at spise dyr midt i en klimakrise og se en live-transmitteret samtale efter filmen.

Ved du, hvordan en chicken nugget bliver til? Du har ikke lyst til at vide det. Men vil man alligevel gerne inspireres til at tænke over hvad man spiser, så er filmatiseringen af Jonathan Safran Foers bestseller et godt sted at starte. Foer forsøger nemlig ikke at omvende nogen. Han får os til at tænke et skridt videre - og til at konfrontere os selv med den industrielle kødproduktions konsekvenser ikke blot for dyrene, men også for os selv og den planet, vi lever på. Natalie Portman lægger stemme til. Velbekomme! (Engelsk med engelske undertekster).

Efter filmen diskuterer forfatter Jonathan Safran Foer, kokken Nikolaj Kirk, dokumentarfilminstruktør Phie Ambo og fødevareforsker og prodekan på Københavns Universitet Andreas De Neergaard kødindustrien i en dansk kontekst med fokus på forskning, etik og politik.

Instruktør: Christopher Quinn
Producent: Big Star Pictures.

En del af CPH:DOX

●○●○●○●○●○●○●○●○●○●○●○●○●○●○


DOX:DIREKTE i Brønshøj

DREAMING MURAKAMI / Man. 19. mar. kl. 19 / Brønshøj Bibliotek

- en ny poetisk og varm film om den danske oversætter Mette Holms arbejde med at oversætte og fortolke forfatteren Haruki Murakamis univers for de danske læsere. Der er simulcast direkte fra Dronningesalen i Den Sorte Diamant, Det Kongelige Bibliotek med Mette Holm og instruktøren Nitesh Anjaan, modereret af Kim Skotte fra Politiken efter filmen.

DEN NAT VI FALDT / Tirs. 20. mar. kl. 19 / Kulturhuset Pilegården

- en filmisk refleksion over den prisvindende Politiken-fotograf Per Folkvers pludselige død. Om sorg og heling, og om magtesløshed og viljen til at bevæge sig videre. Med stort livestreamet talkshow om sorgens plads i samfundet.

OM AT SPISE DYR / Ons. 21. mar. kl. 19 / Kulturhuset Pilegården

-en længe ventet filmatisering af Jonathan Safran Foers bog Om at spise dyr. Forfatteren konfronterer os med den industrielle kødproduktions konsekvenser for dyrene, os selv og den planet, vi lever på. Forfatteren selv gæster den efterfølgende debat om kødindustrien.

●○●○●○●○●○●○●○●○●○●○●○●○●○●○

Gratis billet

Salg lukket