DR BIG BAND FEAT. PATTI AUSTIN + BUTTERSCOTCH (USA)

23 sep 2013 kl. 20:00 - 22:00

Maltfabrikken, Adelgade 41, 8400 Ebeltoft

DR BIG BAND FEAT. PATTI AUSTIN + BUTTERSCOTCH (USA)

23. september 2013 kl. 20.00

Entré: 150 kr. (medl. 120 kr.)
Sted: Maltfabrikken

Forsalg: Turistkontoret 8634 1400 eller online på:

www.billetto.dk/bigband

Det sker kun én gang i Ebeltoft.
DK's største bigband møder amerikas jazz-diva nr. 1 og verdens bedste kvindelige beatboxer og America’s Got Talent-finalist, Butterscotch!

'Vi er bare så heldige ... Hvor ofte får man tilbudt to super solister og et bigband i denne klasse? Og koncerten henvender sig ikke kun til jazz-publikum, men også til unge der prøver kræfter med human-beat-box, og alle der elsker en god oplevelse' fortæller kulturhusleder Kristian Krog.

DR Big Bandet ’Live i Danmark’ i Ebeltoft
I september går DR Big Bandet på scenen i Maltfabrikken sammen med den grammy-vindende amerikanske sangerinde Patti Austin – og verdens bedste kvindelige beatboxer og America’s Got Talent-finalist, Butterscotch!
I forbindelse med DRs kor og orkestre ’Live i Danmark’ kan Ebeltoft nu glæde sig til at opleve DR Big Bandet sammen med de to store amerikanske navne.

Der kan ved første øjekast være langt fra Patti Austins fortolkninger af George og Ira Gershwins klassiske ballader til Butterscotchs mere eller mindre vokale beatbox-numre. Men fælles for dem er et enestående engagement og en kæmpe kærlighed til jazzen i almindelighed – og Gershwin i særdeleshed!

Patti Austin udgav i 2007 albummet Avant Gershwin, hvor hun fortolkede flere kendte såvel som mere ukendte Gershwin-numre sammen med WDR Big Band. Albummet vandt en grammy i 2007 for ”Best Jazz Vocal Album” – og hendes optrædener er kendte for at være fantastiske, både fordi hun er en fabelagtig performer, og fordi man uvilkårligt suges ind i musikken!

Med til koncerten er også den amerikanske beatboxer Butterscotch, der ligesom Patti Austin har optrådt med WDR Big Band – bl.a. med en fantastisk version af Summertime. Jazzen er en vigtig del af hendes musikalske udgangspunkt, og hun formår at bevare jazzens ånd, mens hun giver de kendte numre kant og ny vitalitet.

Fakta om koncerten:
DR Big Bandet med Patti Austin & Butterscotch
Mandag 23. september kl. 20.00
Den Ny Maltfabrik, Ebeltoft
Billetter på Maltfabrikken, www.ebeltoftkulturhus.dk, samt turistkontoret i Ebeltoft: tlf.:86 34 14 00

Fakta om ’Live i Danmark’:
’Live i Danmark’ er en samlet kampagne i 2013, hvor alle DRs kor og orkestre – DR SymfoniOrkestret, DR UnderholdningsOrkestret, DR Big Bandet, DR KoncertKoret, DR VokalEnsemblet, DR PigeKoret og DR Korskolen - spiller koncerter rundt omkring i Danmark.
Man kan løbende følge med i programmet på dr.dk/liveidanmark
Fakta om DR Big Bandet:
DR Big Bandet blev dannet for snart 50 år siden - på et tidspunkt hvor de københavnske jazzscener summede af liv og byen konstant fik besøg af koryfæer fra USA. Dirigenter som Thad Jones, Bob Brookmeyer og Jim McNeely og gæstesolister som Miles Davis, Stan Getz og Joe Henderson formåede - sammen med en perlerække af danske jazzmusikere - at gøre DR Big Bandet til den institution, som Ernie Wilkins kaldte "probably the best band in Europe."

Billet 1

Salg lukket