DREAMING MURAKAMI

25 feb 2019 kl. 19:00 - 21:00

Auteur Filmklub Kvarterhuset, Jemtelandsgade 3, 2300 København

Efter filmen med en times streaming af interview fra premiereaftenen med instruktør Nitesh Anjaan og oversætter Mette Holm samt Kim Skotte fra Politiken. Instruktøren har desværre for travlt med sit studie samt nye projekter til selv at kunne deltage.

DREAMING MURAKAMI Dokumentarfilm 2018 / 57 min. Instruktør: Nitesh Anjaan.

Det er mere end 20 år siden, at Mette Holm første gang læste en roman af Haruki Murakami. Den japanske forfatter havde endnu ikke opnået litterær stjernestatus, og dengang havde Holm ingen idé om, hvordan hans bøger senere ville komme til at forme hendes eget liv og verdenssyn. Siden da har Mette Holm brugt tusindvis af timer på at oversætte Murakamis fortællinger til hans danske læsere. Fortællinger, der fortsat tryllebinder og udfordrer millioner af dedikerede læsere verden over.

NITESH ANJAAN

Debuterede som forfatter med "Kind of Blue" (2016) og som filminstruktør med "Med verden imellem os" (2014), der havde premiere på CPH:DOX og vandt for bedste debutfilm på Mumbai Filmfestival. Hans anden film, "Dreaming Murakami" (2017) blev udtaget til IDFA, CPH:DOX og Hot Docs.

Filmklub: DREAMING MURAKAMI

DKK 60,00 + DKK 7,99 gebyr