DREAMS BY THE SEA - Nordatlantiske Filmdage 2018

04 mar 2018 kl. 17:00 - 19:00

Nordatlantens Brygge, Strandgade 91, 1401 København


DREAMS BY THE SEA / DREYMAR VIÐ HAVIÐ - med instruktørbesøg


OBS. Der udsolgt til kl. 17, men vi har en ekstravisning kl. 20 (billetter her).

Modsætninger mødes i Sakaris Stórás færøske spillefilm, som i en poetisk realisme skildrer to teenagepiger og deres udlængsel. Mød instruktøren og producerne bag filmen efter visningen.

16-årige Ester lever et sikkert og noget monotomt liv med sine religiøse og konservative forældre i en lille isoleret bygd på Færøerne. En dag i søndagsskolen møder hun Ragna, en pige, der netop er flyttet til bygden sammen med sin alkoholiserede mor og 8-årige lillebror.

Ester ser i Ragna, hvad hun har ledt efter hele sit liv. Og selvom de er hinandens modsætninger, bliver de gode venner, og sammen drømmer de om at slippe væk fra deres kedelige hverdag. I løbet af sommeren indser de imidlertid også, at tilværelsen er mere kompleks end som så.

Efter flere prisbelønnede kortfilm har Sakaris Stórá instrueret en usædvanligt smuk og tankevækkende spillefilm om kærlighed og identitet, udlængsel og drømme. Mød ham og producerne Jón Hammer og Ingun í Skrivarastovu efter visningen.

Arrangementet
Filmen var 82 minutter og vises med engelske undertekster. Arrangementet inkluderer samtale med folkene bag filmen og varer ca. 100 minutter. Døren til filmcaféen åbner 45 minutter før visningen.

Nordatlantiske Filmdage 2018
1.-8. marts præsenterer Nordatlantiske Filmdage unikke filmoplevelser fra Færøerne, Grønland og Island, tilsat oplæg, instruktørbesøg og debat. Det samlede program offentliggøres 1. februar på www.nordatlantens.dk/filmdage

Billet

Salg lukket