spring til hovedindhold

Event afsluttet - Gik du glip af denne event?

Tjek disse håndplukkede kommende ud!For detaljer om tidligere event, bare rul ned.
Nærliggende begivenheder
Events fra samme kategori
Lignende oplevelser

DUEN - Det danske Ungdoms-ensemble: Peteris Vasks’ 2. violin-koncert // Uropførelse

Afholdt event

DUEN - Det danske Ungdoms-ensemble: Peteris Vasks’ 2. violin-koncert // Uropførelse

Fra DKK 80,00

Sted

Dato

12 feb 2022 kl. 19:30 - 21:00

Beskrivelse

DUEN – Det danske Ungdomsensemble starter sæsonen 2022 med en spektakulær uropførelse af den verdensberømte lettiske komponist Peteris Vasks’ 2. violinkoncert.

Det er en stor ære for DUEN at kunne optræde som medbestiller af en ny violinkoncert i samarbejde med nogle af Nordens og Baltikums ypperste kammerorkestre. Denne ganske særlige uropførelse er virkelig en hjertesag for orkestret, og bliver en begivenhed, der styrker dansk musiklivs placering på det europæiske landkort for betydende ny musik.

Peteris Vasks’ musik for strygere er noget af det allermest spillede af nulevende komponister. DUENs historie med Vasks’ musik går efterhånden langt tilbage, og der går sjældent en koncertsæson, uden at den verdenskendte lettiske komponists værker er at finde i DUENs koncertprogrammer. I 2016 mødte DUEN Peteris Vasks til Klassiske Dage-festivalen, hvor komponisten overværede DUENs fremførelse af Vox Amoris – hans fantasi for soloviolin og strygere samt to kortere værker. Vasks gav her på sin egen venlige måde udtryk for stor begejstring over DUENs fortolkning af værkerne.

”Vakara gaisma” er Vasks’ 2. violinkoncert, er komponeret efter en samlet bestilling fra DUEN sammen med Riga Sinfonietta, O/Modernt, Det Svenske Kammerorkester og Det Ostrobotniske Kammerorkester. Hvert orkester der uropfører værket i forskellige lande – og DUEN er stolt af at være den danske repræsentant i dette professionelle selskab. Koncerten er skrevet til specielt til den britisk-fødte violinist Hugo Ticciati, der også er solist denne aften. Om Hugo har komponisten sagt: ”We have a long kinship, and Hugo also believes that music will help keep the world in balance.”

Koncertprogrammet indeholder desuden Arnold Schönbergs Verklärte Nacht.

Koncerten optages og sendes på DR P2.

DUEN – Det danske Ungdomsensemble
DUEN – Det danske Ungdomsensemble er et kreativt musikalsk forum for strygertalenter i alderen 17-27 år. DUEN spiller i mange forskellige konstellationer, og repertoiret spænder fra de store klassikere til nyskreven musik. Ensemblet spiller sammen med topprofessionelle klassiske solister og samarbejder også med musikere fra andre genrer. De fleste af DUENs medlemmer er studerende på landets klassiske konservatorier og er blevet udvalgt efter en optagelsesprøve. Hvert medlem har en fast plads i ensemblet i to år. Kendetegnet blandt de unge strygere er en smittende spilleglæde og et højt teknisk niveau. I spidsen står dirigent og kunstnerisk leder Morten Ryelund som sørger for at både energien og kvaliteten er høj.

Hugo Ticciati
Hugo Ticciati er født og opvokset i Storbritannien; og bor i dag i Sverige. Han begyndte at studere violin i London, og fortsatte han sine studier ved University of Toronto og i Sverige. I en alder af tolv debuterede han på Edinburgh Festival og Queen Elizabeth Hall i London. Han har optrådt med forskellige orkestre i hele verden.

I 2011 stiftede Ticciati O/Modernt Orchestra og Musikfestival Festival, som han i dag er kunstenrisk leder for. Ticciati er ikke kun eftertragtet som solist, men også som underviser og foredragsholder, hvor han søger efter nye måder at inkoorporer fysiske og spirituelle aspekter af meditation ind i kunsten at spille og leve med musik.

Lokation

Musikhuset København Musikhuset København, Vesterbrogade 59, 1620 København

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .