Duo Estera Kwiecien og Marie-Luise Bodendorff i Borup på Midtsjælland

06 okt 2019 kl. 19:30 - 21:30

Borup Kulturhus, Møllevej 2, 4140 Borup

Folklore i klassisk musik
Duo Estera Kwiecien og Marie-Luise Bodendorff 
Musik af 
F. Chopin, L. Janacek, E.Grieg og D. Sjostakovitj 

Det unikke musikalske sprog
Muligheden for at genkende et stykkes komponist efter blot få toner er interessant i europæisk romantisk og post romantisk musik. Komponisterne, der er valgt, har noget til fælles – de var alle inspireret af folkemusik. De har enten brugt citater eller musikalsk æstetik baseret på den. I løbet af denne koncert vil Duo Kwiencien – Bodendorff gerne vise og forklare de mest betydningsfulde musik elementer, som de udvalgte europæiske komponister brugte. Duoen vil gerne invitere jer til en musikalsk rejse til Tjekkiet, Polen, Rusland og Norge  

Estera Kwiecień er født i Chorzów, Polen i 1989. Efter sine studier med Dorota Imiełowska på musikkonservatoriet i Kraków flyttede hun til Danmark, hvor hun afsluttede sine studier på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium ved prof. Morten Zeuthen. Efter sin københavnske periode fortsatte Estera sine studier i solistklassen ved prof. Niels Ullner på Syddansk
Musikkonservatorium. Estera afsluttede sine studier i efteråret 2018 med en anmelderrost debutkoncert.
Estera er aktiv som solist, kammermusiker og orkestermusiker. Hun har spillet mange koncerter både i Europa og Nordamerika. I 2015 og i 2016 vandt hun priser ved kammermusikkonkurrencer i Italien og Slovenien. Estera assisterer jævnligt i Odense Symfoniorkester og Copenhagen Phil.
Hun har medvirket ved mange uropførelser af ny musik og har deltaget ved optagelser af flere CD’er med forskellige ensembler. I april 2014 udgav Estera sit første album med musik af Fredrich von Flotow sammen med den svenske pianist Carl Peterson. Derudover har Estera Kwiecien modtaget udmærkelser og legater fra Statens Kunstfond og Augustinusfonden.

Marie-Luise Bodendorff er født i Augsburg (Tyskland) i 1983. Hun modtog sin første klaverundervisning i en alder af fem. Hendes helt usædvanlige talent medførte en tidlig optagelse på Hochschule für Musik i Karlsruhe i en alder af 10. Hun blev senere fuldtidsstuderende hos Prof. Olga Rissin-Morenova. Marie-Luise er uddannet fra Hannover Universitet for musik, drama og medier, Konservatoriet i Paris og Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Hun har fået flere højste priser i regionale, nationale og internationale konkurrencer. Hun har givet talrige soloklaveraftener og kammermusikkoncerter i Tyskland og resten af Europa, og desuden lavet radioindspilninger for ARD og Bayrischen Rundfunk.