Spring til hovedindhold

Event afsluttet - Gik du glip af denne event?

Se disse spændende events i stedet! Er du her for detaljer om det tidligere event, bare scroll ned.

Genbesøg events

Indlæser.....

 
 

Indlæser.....

 
 

Populære events

Indlæser.....

 
 

Nærliggende events

Dybhavsekspeditioner og hvalforskning

Afholdt event

Dybhavsekspeditioner og hvalforskning

Fra Gratis

Sted

Dato

03 apr 2019 kl. 19:00 - 21:15
Billetto Peace of Mind
Du kan trygt booke hos os: Billetto garanterer refundering via tilbagebetaling for aflyste events. Læs mere
Accepterede betalingsmetoder:

Beskrivelse

Vin & Videnskab: Dybhavsekspeditioner og hvalforskning

RONNIE N. GLUD Professor, dybhavsforsker, ekspeditionsleder 
PETER TEGLBERG MADSEN Professor, hvalforsker, ekspeditionsleder

I aften skal vi til havs og i dybet med to danske professorer, begge internationalt anderkendt for deres forskning. Dybhavsforsker Ronnie Glud skal fortælle om nylige videnskabelige ekspeditioner til nogle af Jordens dybeste havkløfter, og Peter Teglberg Madsen skal berette om, hvordan han med højteknologisk udstyr undersøger, hvad der gør visse havpattedyr i stand til at foretage timelange dyk i dybhavet og jage i komplet mørke.

I pausen serveres et glas vin (inkluderet i prisen).


PROGRAM

På ekspedition til nogle af Jordens dybeste havkløfter
RONNIE N. GLUD Professor i biogeokemi ved Syddansk Universitet og Tokyo University of Marine Science and Technology, ekspeditionsleder
          
Professor Ronnie Glud har i 2018 og 2019 været videnskabelig leder af to internationale dybhavsekspeditioner til hhv. den ti kilometer dybe Kermadec Trench ud for New Zealand og Atacama Trench ud for Chile og Peru. Dybhavet dækker mere and halvdelen af Jordens areal, men er stort set uudforsket. Ronnie Glud tager os med på ekspedition og fortæller om sine undersøgelser af betingelserne for liv i nogle af planetens dybeste havkløfter og om betydningen af dybhavets processer for livet på Jorden. Og vi skal høre om udfordringerne ved at indsamle data fra så utilgængeligt og ekstremt et sted som dybhavsgravene.

Dybhavets store rovdyr
PETER TEGLBERG MADSEN Havpattedyrforsker, professor i sansefysiologi ved Institut for Bioscience, Aarhus Universitet
          
Mere end 20 arter af store havpattedyr har specialiseret sig i at kunne holde vejret under timelange dyk i dybhavet for at få adgang til det største spisekammer på Jorden. Indtil for ganske nylig har det været en komplet gåde, hvordan både store sæler og hvaler evner at dykke så dybt og finde mad i komplet mørke på 1000 meters dybde. Små avancerede målepakker kan nu sættes på dyrene og give et detaljeret indblik i, hvordan avancerede og sære sanser tillader disse store rovdyr at hente en biomasse i dybhavet, der er to gange større end det samlede humane konsumfiskeri. Peter Teglberg Madsen, der har tilbragt mere end fire år til havs i jagten på at undersøge hvaler, fortæller om sin fascinerende forskning og nyt fra havpattedyrenes verden.  


Se hele sæsonens foredragsprogram på www.vinogvidenskab.dk.

NB! Det er ikke muligt at bytte eller refundere billetter til Vin & Videnskab.

Arrangør

VIN & VIDENSKAB er Statens Naturhistoriske Museums populærvidenskabelige foredragsrække. Hør førende videnskabsfolk fortælle om spændende og banebrydende forskning, og nyd et glas vin i pausen. 

Lokation

Chr. Hansen Auditoriet Chr. Hansen Auditoriet, Bartholinsgade 4A, 1356 København

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .