ECHO – Nordatlantiske Filmdage 2021

Strandgade 91, 1401 København
30 sep 2021 kl. 20:00 - 21:50
Super arrangør
Billetter DKK 45,00 - DKK 60,00
Billetter DKK 45,00 - DKK 60,00

Nordatlantiske Filmdage 2021 åbnes med mesterligt og lige så skarpt som bittersødt portræt af livet i det moderne Island. Mød instruktør Rúnar Rúnarsson og nyd et glas vin efter visningen.

ECHO / BERGMÁL
Det er adventstid, og imens islændingene forbereder sig til julen rammer en særlig atmosfære landet og spreder både begejstring og bekymring. Langt ude på landet står en forladt gård i flammer. På en skole synger et børnekor julesange, og i en dagligstue spiller en datter klaver for sin far, men overrumples af sin papsøster. På et museum skændes en mor med sin eksmand i telefon, og på et plejehjem spises julemiddagen i stilhed.

Gennem 56 scener, der udfoldes som unikke og visuelt stærke tableauer, tegner Echo et svidende skarpt, svimlende smukt og samtidig ømt portræt af det moderne samfund. Rúnar Rúnarsson har tidligere instrueret de prisvindende fim Volcano og SparrowsEcho nåede kun lige at få dansk premiere og høste fornemme anmelderroser, før Danmark blev lukket ned i december 2020. Og vi ser frem til at åbne filmdagene og give dig en enestående mulighed for at se filmen, som vi drøfter med instruktøren efter visningen. 

FESTIVALÅBNING
Filmen (79 min.) har danske tekster. Arrangementet (inkl. introduktion og instruktørsamtale) varer 110 min. Derefter byder Islands ambassade på en forfriskning. Filmsalen og dens café åbner 45 min. før visningen. Der er unummererede siddepladser. Kom gerne i god tid.


Nordatlantiske Filmdage 2021
30. september til 10. oktober præsenterer Nordatlantiske Filmdage spillefilm, dokumentarfilm og kortfilm fra Færøerne, Grønland og Island, tilsat oplæg, instruktørbesøg og debat. Læs mere på nordatlantens.dk/filmdage


Nordatlantens Venner
Der er en billetrabat på 25% til medlemmer af Nordatlantens Venner. Billetter købt med denne rabat skal fremvises sammen med et gyldigt medlemskort ved indgangen.

Vil du se flere events?

Tilmeld dig her og modtag en række udvalgte events direkte i din indbakke