Efterårsbilledskole

24 sep 2020 kl. 16:00 - 10 dec 2020 kl. 17:45

BILLEDVÆRKSTED

Kunst- og tegneundervisning for 1.-4.klasse

Kan man tegne larmen fra en rumraket? Er det kunst når man klæder sig ud? Hvordan maler man følelser?

På dette billedskolehold eksperimenterer vi indenfor maleri, tegning, skulptur, fotografi og keramik. Vi går i en række danske samtidskunstneres fodspor og arbejder med poetiske fortællinger ud fra kunstnernes teknikker med fantasiskabende og utraditionelle materialer. 

  Her handler det ikke om at lære at tegne perfekt, men om at udforske sin evne til at skabe sanselige fortællinger. Børnene vil lære basale færdigheder indenfor hvert medie og fokus vil være på at fremme sit eget udtryk/budskab indenfor de forskellige materialer.

  Undervisningen er struktureret sådan, at eleverne hver undervisningsgang introduceres til en nyt kunstnerisk medie – ex.maleri/keramik/foto. En typisk undervisningsgang ser således ud:

  • Kort samtale om mediet, hvordan kunstnere har brugt det og mediets muligheder.
  • Struktureret øvelse(r) med materialerne for at lære dem at kende
  • Frie hænder til at udtrykke sig
  • Kort fælles samtale om hvad vi har skabt

  Alle kan være med uanset teknisk niveau. Det vigtigste er, at I har lyst til at være kreative.

  Forløbet afsluttes med en fernisering, hvor børnene udstiller nogle af de værker de har produceret.

  For hvem: For 1.-4.klasse

  Hvornår: Torsdage  16.00-17.45

  Undervisningsgange: 12 (Hver torsdag frem til 10.december, undtagen uge 42)

  Holdstørrelse: Max 8 elever

  Praktisk: Det er af betydning for undervisningen, at eleverne møder til tiden, så alle får glæde af det fælles oplæg, der er en vigtig start på undervisningen.Hvis eleven er syg eller af anden grund forhindret i at møde, beder jeg om, at der meldes afbud i god tid før undervisningen begynder.Det er en god idé at møde op i praktisk arbejdstøj, der kan tåle malerpletter og lignende.

  I mit atelier, et stenkast fra Glyptoteket, underviser jeg børn og voksne i kunst.  Undervisningen er dedikeret til at lege og eksperimentere og til at holde en Poetisk Pause fra de krav vores hverdag er mere eller mindre fyldt af.

  Jeg tilbyder forløb til børn, som er glade for at skabe og gerne vil lære flere teknikker, såvel som til unge og voksne som ønsker at skærpe deres eget udtryk.