Efterårsferie: Flinthug, fund og fagsnak

eventet sluttede

Efterårsferie: Flinthug, fund og fagsnak

Billetter fra DKK 35,00

Sted

Dato

17 okt 2020 kl. 12:00 - 14:00

Beskrivelse

I samarbejde med Lejre – Arkæologisk Forening byder Lejre Museum i efterårsferien på en helt særlig oplevelse. Har du bare den mindste smule passion for arkæologi, godt håndværk eller naturens materialer, så vil du blive blæst bagover af den unge flintesmed Sofus Stenak. I forlængelse af efterårsferiens detektorarrangement, ”Bliv detektorfører for en dag!”, udvider vi fornøjelserne, når vi inviterer både børn og voksne til at medbringe egne flintfund fra marken denne sidste lørdag i ferien (Det er ikke et krav at have deltaget i detektorarrangementet). En dag på marken med detektoren, opslugt af naturens luner og fortidens spor, byder ofte på prægtige fund fra den tidligste danmarkshistorie, som spottes af øjnene og ikke metaldetektoren – og det er dem, som vi vil sætte fokus på nu.

Sofus Stenak er kandidatstuderende ved forhistorisk arkæologi ved Københavns Universitet. Med en særlig interesse er stenalderens flinthåndværk har han selv hugget flint siden 2012. Han forsøger at forstå de mest komplicerede redskabstyper som fiskehaledolke og bondestenalderens flintøkser, men han reproducerer stort set alle stenalderens flintredskaber. Gennem hans imponerede teknik og arbejde bliver de "døde" sten til bevidste handlinger og forhistoriske begivenheder, der puster liv tilbage i den materielle kulturarv. Vi håber, at de besøgende vil medbringe deres egne oldsager, så også de kan få et sådan pust.

På dagen vil ildsjælene fra Lejre – Arkæologisk Forening opfordre til fælles dialog omkring medbragte flintegenstande, mens Sofus både fremviser det elegante håndværk og sammen med deltagerne går på opdagelse i flinteredskabernes brug, funktion og tilblivelse. Entré til museet er inkluderet i billetprisen, og vi opfordrer til besøg i udstillingen før eller efter arrangementet. Oplev her bl.a. spotudstillingen ”Skelettet i kongehallen – Hvem var han?”.

COVID-19 forholdsregler: ROMU følger myndighedernes anbefalinger og har tilpasser arrangementet efter gældende retningslinjer fra Slots- og Kulturstyrelsen.

Arrangør

Find billetter til events på ROMU`s museer i Roskilde, Frederiksund og Lejre. Læs mere om events, tilmeld dig og inviter dine venner med. Du kan se de kommende events herunder, eller besøg siden igen senere når der bliver tilføjet flere events.

Lokation

Lejre Museum Lejre Museum, Orehøjvej 4B, 4320 Lejre

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .