Efterklang af Gorm den Gamle

Møllegade 10, 7300 Jelling
18 nov 2021 kl. 20:00 - 22:00
Super arrangør
Billetter DKK 200,00
Billetter DKK 200,00

Efterklang af Gorm den Gamle

Danmarks første konge er på scenen, når koncerten Efterklang af Gorm den Gamle denne aften rammer Jelling.

212 meter fra det sted, hvor Gorm den Gamles berømte runesten står, bliver du en del af en historisk koncert, når Byens Café lægger scene til en musikalsk oplevelse som du aldrig har fået før.

Du får rock, americana og levende historiefortælling og oveni møder du en snakkeglad museumsinspektør og et international band.

Adam Bak fra Kongernes Jelling er i front med et band bestående af Nive Nielsen, Charlie Shapiro, Mario Casas, Mike Sullivan, Rasmus Due og Thomas Anker. Alle gode navne, der har spillet i hele verden. Til denne aften har de komponeret en hel koncert med afsæt i den dramatiske historie om det første skud på det kongelige stamtræ. Det er blevet til Efterklang af Gorm den Gamle.

Adam Bak har fundet de bedste historier frem…og de er ikke kedelige! Bandet underbygger fortællingen med musik lavet helt særligt til denne aften.

Når Adam Bak fortæller, at Gorm som ung måske var en frygtløs pirat, der sejlede ud på de åbne have, så rykker bandet ind med nummeret ”We roam the high seas”– et rocknummer, vikingen Gorm sikkert ville have elsket. Sådan går det slag i slag gennem Gorms vilde liv med kampe, en stærk hustru og et kongerige, der lige skulle finde sine fødder.

Genren i denne uropførsel er mest amerikansk rock, men bandets multikulturelle rødder skinner igennem i musikken. Det er de gode historier og tonerne fra bandet, der supplerer hinanden og skaber et nyt formidlingskoncept, hvor både historien og musikken får fornyet styrke og gennemslagskraft.

Koncertens tilblivelse er støttet af William Demant Fonden og afvikles i et samarbejde mellem Kongernes Jelling og Jelling Musikforening

Vil du se flere events?

Tilmeld dig her og modtag en række udvalgte events direkte i din indbakke