Egnsretter i sæson

23 nov 2016 kl. 17:00 - 22:00

Sakskøbing Madskole , Torvegade 10, 4990 SakskøbingFå et indblik i typiske egnsretter fra Lolland Falster i sæson - retter, som afspejler de råvarer, der har været tilgængelige på egnen.

I fællesskab tilbereder vi et måltid, som afspejler frugtavlen og landbruget på Falster og Lolland igennem årtier.Vi for- og tilbereder retter, som har været klassiske igennem hele 1900 tallet, men og som hen ad vejen ikke længere er helt så almindelig kendt i den " moderne" familie.

Undervejs dykker vi ned i måleenheder, gamle madtekniske begreber, og måder at tilberede på.f.eks. snakker vi om hvilke måleangivelser retterne har været angivet i f.eks. pgl. (pægl) og pund, og sjove betegnelser for ingredienser så som krystalmelis og flormel.

Sammen snakker vi historisk madudvikling og ændringer gennem årene, og bliver måske mere vidende omkring at "fusionskøkkenet" ikke er en ny opfindelse.


Hvad lærer du?

Du lærer at have det sjovt med simple råvarer med afsæt i regionens skatkammer af gamle opskrifter

At smagsjustere og finde frem til hvad du bedst kan lide. Vi fremstiller bla. kærnemælkssupper medpærer og med brød. Vi prøver forskellen i smagen af forskellige pæresorter af, og sammenligner den med kærnemælksbrødsuppe .....en helt anden form for kærnemælkssuppe.

At lave hurtig, nærende og prisbillige hverdagsmad på råvarer som oftest kan skaffes "lige rundt om hjørnet".

At kunne sammensætte og præster en middag bygget op af egnsretter


Hvad får du:

En dejlig middag med historisk indsigt
Opskrifter med hjem, samt masser af hints til hvor du kan finde flere opskrifter på egnsretter
Drikkevarer i form af vin, most, te og kaffe under madlavningen og under middagen

Billet Madskolekursus

Salg lukket