Egnsretter i sæson - husmortricks og kneb fra Lolland Falster

26 apr 2017 kl. 17:00 - 22:00

Sakskøbing Madskole, Torvegade 10, 4990 Sakskøbing


å et indblik i typiske egnsretter, tilberedningsmetoder og husmoder tricks- og kneb fra Lolland Falster - lær at lave de lækreste retter, som afspejler de råvarer der er i sæson og tilgængelige på egnen.

I fællesskab tilbereder vi et måltid, som afspejler frugtavlen og landbruget på Falster og Lolland igennem årtier. Vi for- og tilbereder retter, som har været klassiske igennem hele 1900 tallet, men og som hen ad vejen ikke længere er helt så almindelig kendt i den " moderne" familie.

Undervejs dykker vi ned i måleenheder, gamle madtekniske begreber, og måder at tilberede på. f.eks. snakker vi om hvilke måleangivelser retterne har været angivet i, f.eks pgl. (pægl) og pund, og sjove betegnelser for ingredienser så som krystalmelis og flormel.

Sammen snakker vi historisk madudvikling og ændringer gennem årene, og bliver måske mere vidende omkring at "fusionskøkkenet" ikke er en ny opfindelse.

underviser er Restauratør og Hjemkundskabslærer Birte Pawlik, Postholderens Sted i Guldborg

Hvad lærer du?

  • Du lærer at have det sjovt og inspirerende i køkkenet med lokale råvarer, og regionens skatkammer af skønne gamle opskrifter.
  • At smagsjustere, og finde frem til hvad du bedst kan lide. Vi fremstiller bla. trillebollesuppe kogt på fjerkræ, bollemælk, sild m løgsauce, kålpølse, mikmuskage m.m.
  • At lave hurtig, nærende og prisbillige hverdagsmad på råvarer som oftest kan skaffes "lige rundt om hjørnet".
  • At kunne sammensætte og præster en middag bygget op af egnsretter

Hvad får du?

  • En dejlig middagen med historisk indsigt
  • Opskrifter med hjem, samt masser af hints til hvor du kan finde flere opskrifter på egnsretter
  • Drikkevarer i form af vin, most, te og kaffe under madlavningen og under middagen

Max. 16 deltagere.
Pris 600,- per. person

General Admission

Salg lukket