Einar Már Guðmundsson og Erik Skyum-Nielsen – jubilæumsaften i NordOrd

DKK 45,00 - DKK 60,00

Sted

Dato

02 jun 2022 kl. 20:00 - 21:30

Beskrivelse

Einar Már Guðmundsson og Erik Skyum-Nielsen – jubilæumsaften i NordOrd

Vi kaster blikket på højdepunkter fra et omfattende forfatter- og partnerskab, når vi sammen med Islands Ambassade fejrer et 40-årigt samrrabejde mellem en af Islands største forfattere og hans danske oversætter.

I oktober udkom Einar Már Guðmundssons roman Islandske forbrydere, både i Island og i Danmark, hvor den også markerede et 40-års jubilæum for samarbejdet mellem den islandske forfatter og hans danske oversætter, Erik Skyum-Nielsen. Og det samarbejde vil vi (blot med en lille corona-forsinkelse) markere med en særlig jubilæumsaften i vores litteratursalon Nordord.  

40-års jubilæum
Einar Már Guðmundsson debuterede i Island som digter i 1980 og allerede året efter i Danmark med digtsamlingen Frankensteins kup. Han markerede sig derefter i både Island og Danmark som en poetisk og magisk realist med de tre romaner, der samlet udgør ”Reykjaviktrilogien” (1982-86), før han fik sit store internationale gennembrud med Universets engle (1993), der vandt Nordisk Råds Litteraturpris.

Ud over flere digtsamlinger og 14 romaner har han skrevet filmmanuskripter, noveller og ikke mindst essays, der tager den islandske samfundsudvikling under kærlig behandling. Han har vundet adskillige priser og i 2012 blev han desuden hædret med Det Svenske Akademis nordiske pris, også kaldet "den lille Nobelpris". Og hele hans forfatterskab findes på dansk, oversat gennem 40 år af lektor, litteraturformidler og ikke mindst oversætter Erik Skyum-Nielsen.

Jubilæumsaften
Vi fejrer Einar Már Guðmundsson og Erik Skyum-Nielsens partnerskab i vores litteratursalon NordOrd, hvor Birgir Thor Møller samtaler med forfatteren og oversætteren om deres litterære samarbejde og nogle af dets højdepunkter.

Arrangementet varer 90 minutter (inkl. kort pause). Derpå byder Islands ambassade på en forfriskning i anledning af jubilæet.

Islandske forbrydere sælges til særpris i litteratursalonens café i salen, der åbner 45 minutter før arrangementet begynder.


Nordatlantens Venner
Der er en billetrabat på 25% til medlemmer af Nordatlantens Venner. Billetter købt med denne rabat skal fremvises sammen med et gyldigt medlemskort ved indgangen.

Arrangør

Lokation

Nordatlantens Brygge Nordatlantens Brygge, Strandgade 91, 1401 København

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .