Ekstra: Rockforedrag om Pink Floyds hovedværk ’The Wall’

15 mar 2019 kl. 19:00 - 21:00

Kvarterhuset, Jemtelandsgade 3, 2300 København

Den 23. og 30. marts opfører The Pink Floyd Project ’The Wall’ i Amager Bio. ’The Wall’ er Pink Floyds hovedværk og det er i år 40 år siden, at albummet så dagens lys. Som optakt til koncerten afholder Kvarterhuset et foredrag om selvsamme værk. Thomas Ulrik Larsen, som har en fortid som kapelmester i The Pink Floyd Projekt, står for foredraget.

Hvordan gik det til, at Pink Floyd, et af hippie-tidens helt centrale bands, rundede 1970’erne af med en dobbelt-LP om svigt, egotrip, isolation, forfald og fascisme? Og hvorfor blev denne på papiret dybt ukommercielle idé til verdens bedst solgte dobbeltalbum? Hvordan fik ”bandet, der nægtede at udgive singler” det allerstørste single-hit lige på kanten mellem 1970’erne og 1980’erne? Hvordan var verdens populæreste live-band blevet SÅ trætte af at turnere, at det blev nødvendigt at bygge en mur mellem band og publikum? The Wall cementerede med 33 millioner solgte eksemplarer, at Pink Floyd var koncept-rockens konger, men ved overgangen til 1980’erne var bandet på sammenbruddets rand. Kørt ned af paranoia, udbrændthed og magtkampe, som i høj grad lignede det liv, The Wall-figuren, Pink, levede.

Thomas Ulrik Larsen er foredragsholder, sangskriver, musiker, underviser og musikjournalist. Thomas’ foredragsvirksomhed er blevet mediedækket i blandt andet DR P4, DR P1 (Kulturnyt), DR P6 Beat, DR P5, Radio 24syv, Politiken, Månedsmagasinet Psykologi, Musikeren (fagblad for professionelle musikere) og på den officielle Pink Floyd-hjemmeside www.whypinkfloyd.com. Pink Floyd og Thomas Ulrik Larsen har mange år på bagen sammen. Thomas har flere gange haft bandet under lup, mens han studerede musikvidenskab på Københavns Universitet. I seks år var han kapelmester i The Pink Floyd Project, et af de mest velrenommerede Pink Floyd-coverband i Europa.

Billet

UDSOLGT