spring til hovedindhold

Event afsluttet - Gik du glip af denne event?

Tjek disse håndplukkede kommende ud!For detaljer om tidligere event, bare rul ned.
Indlæser.....
 
 
Nærliggende begivenheder
Indlæser.....
 
 
Events fra samme kategori
Indlæser.....
 
 
Lignende oplevelser

Elias Bendix

Afholdt event

Elias Bendix

Fra DKK 78,00

Sted

Dato

04 jul 2022 kl. 14:00 - 15:00

Beskrivelse

Eventyreren Elias Bendix fejrer kærligheden med funky pop

Brassorkestre i New Orleans, hippiefester i den mexicanske jungle og jam med Prince - Elias Bendix er en eventyrer, der mener det bogstavelig, når han siger, at hans musik er en opdagelsesrejse.

Med en opvækst i en kreativ familie, en mor der deler en kunstnerduo med sin tvillingesøster, med Kasper Winding til onkel og et hav af fætre, der har fulgtes ad i musik drømmen i og udenfor musikkonservatoriet, er Elias løbebane fuldt af røverhistorier og kulørte afstikkere. Men én rød tråd løber gennem det hele: Musik. En boblende lyst til at sanse universet gennem musikkens muligheder har trukket den 29-årige guitarist, sanger og sangskriver rundt i verden. Altid med guitaren hængende som en fast følgesvend på ryggen.

Nu har han nået til en destination, hvor han tør skære alt væk og gå efter den rene følelse, den rene popsang. Sangene kommer i løbet af 2021 og bliver til sidst samlet på debut albummet. Det er sange om at overgive sig til kærligheden, om at fejre kærligheden og om at håndtere kærligheden.

- Tidligere syntes jeg, at det var et kedeligt emne at skrive om. Men der har været så meget turbulens og så mange skift i mit liv, at det pludseligt føltes rigtigt at markere, hvor meget det kræver at give og modtage kærlighed. Og hvor vildt stærk, man kan blive af det, siger Elias Bendix.

Den sidste pointe skinner igennem på singlen Superheroes.’ Der er tryk på blæserne og ren pop energi – men stadig med et touch af de facetter, Bendix tager med sig fra jazzen og funken. Den sidste single, ’We Can’t Be Noone But Us’, tager et personligt udgangspunkt – at vi er den, vi er – men løfter kærlighedsbegrebet op på et globalt plan. Sangen er blevet spillet på 100 radiostationer rundt i verden, blandt andet P4.

- Tanken om at samle verden, er forsvundet. I stedet forsøger man at gøre os bange for at møde verden. Og det er synd. Men det kræver kærlighed, ikke mindste til sig selv, at turde møde verden, siger Elias Bendix.

Udgivelserne danner et nyt spor i Elias Bendix’ forgrenede musikalske virke. Han har tidligere dyrket ekstasen i Cosmic Clown, ligesom han fortsat spiller i jazz sammenhænge – bakket op af strygere eller horn. For sådan skal det være med ham: Der skal være plads til det hele.

- Jeg er en musikalsk oplevelsesrejsende, konstaterer Elias Bendix.

Helt fra han som dreng hoppede ekstatisk rundt i sofaen til en lille riffbid fra Nirvanas ’Smells Like Teen Spirit’ har Elias Bendix på egen krop mærket, hvordan musikken påvirkede ham dybt. Siden dykkede han ned i sin onkels pladesamling, som rummede alt fra Jimi Hendrix til Dr. Dre, og med en opvækst i både Frankrig og Italien blev musikken hans måde at kommunikere på.

- Jeg var altid den lille lyshårede dreng, som ikke kunne sproget så godt. Men gennem musikken udtrykte jeg alt det, jeg gerne ville, siger Elias Bendix.

Meget passende spillede Elias Bendix sin første koncert i sin hjemby på Sardinien – på et klippefremspring omgivet af vand som en del af den psykedeliske pilgrimsrejse Dunajam. Derudover har han rejst til blandt andet New Orleans, Mexico, Argentina, Spanien og Thy-lejren, hvor han alle har ladet hvirvlet ind i lokale udtryksformer. I New Orleans endte han eksempelvis med at gå forrest i en af de traditionsrige second lines og spille med de lokale legender i Treme Brass Band. Samme blanding af at være opsøgende og impulsiv bragte ham på scenen med Prince i Amager Bio. For selvfølgelig har man sin egen guitar med, når man går til Prince-koncert.

Foruden sine egne rejser trækker han nektar ud af vidt forskellige musikalske kilder. I sine seneste sange ligger der et spor af hvid humoristisk laid back funk a la David Byrne og Jamiroquai. Men han finder også inspiration til harmonier og atmosfærer hos navne som Luis Cole og Robert Glasper og indierockstjerner som Damon Albarn og Grizzly Bear. Derfor rummer en optræden med Elias Bendix alt fra det syrede bløde neo-soul til latinske rytmer.

- Min mission er at forene folk gennem min musik. Det er magisk når det lykkedes og jeg drømmer om at publikum kommer tættere på hinanden og møder nogen de ikke kender på baggrund af de musikalske følelser de har mærket, om det så er fordi de er til pop, funk, soul, rock eller jazz er sekundært så længe de har mærket noget der fik dem til at give slip et kort øjeblik og blive en del af noget større.

Rikke Bjerre Percussion
Tobias Trier: AKAI MPC Gold II
Elias Bendix: Midi Guitar
Fredrik Moth: Saxofon, Klarinet, Tværfløjte og mundharmonika
Zac Williams: Bas og Keys

Lokation

Blågården Bibliotek & Støberiet Blågården Bibliotek & Støberiet, Blågårds Pl. 5, 2200 København

FAQ

  • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

    Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

  • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

    De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

  • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

    Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

  • Hvor finder jeg linket til et online event?

    På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

  • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

    Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .