Embryo (DE)

13 sep 2018 kl. 20:00 - 22:00

Alice, Nørre Allé 7, 2200 København


Dørene åbner kl 19

Jazz, space rock og globale stilarter mødes i en farverig psykedelisk eksplosion, når pionererne i tyske Embryo gæster ALICE i ny konstellation. Præsenteres i samarbejde med Goethe Institut Dänemark.

“Embryo – they are these crazy creative musicians playing really weird stuff”, udtalte selveste Miles Davis om de tyske legender, der med deres energiske blanding af psykedelisk space rock, jazz og etniske musikgenrer har markeret sig som et af historiens mest innovative og originale krautrock-bands. De blev dannet i 1969 af vibrafonisten Christian Burchard (1946-2018), der forinden havde været organist i forskellige jazz- og avantardeprojekter, og bl.a. spillet med medlemmer fra det toneangivende Amon Düül. Siden 2016 har multiinstrumentalist Marja Burchard ledt bandet videre fra sin far, som var det sidste oprindelige medlem.

Siden 1969 har Embryo bragt et væld af instrumenter i spil og hentet inspiration i et bredt spektrum af stilarter fra både Indien, Mellemøsten og Afrika, hvilket ligeledes har gjort dem til pionerer inden for den globale fusionsmusik. Bandet har udgivet mere end tredive albums og samarbejdet med over 400 forskellige musikere, deriblandt jazzpianisten Mal Waldron, saxofonisten Charlie Mariano samt internationale stjerner som Trilok Gurtu og Fela Kuti.

Da bandet med Christian Burchard i spidsen gæstede Global i 2015, kvitterede GAFFA med 5 stjerner og skrev: “En usædvanlig koncert med pionerer, der var solidt plantet i morgendagens virkelighed.”

Drevet frem af deres store musikalske nysgerrighed, og med Marja Burchard i spidsen, fortsætter de i den nye konstellation med konstant at udfordre sig selv og publikum. Hvordan en Embryo-koncert kommer til at forløbe er aldrig helt til at vide, men det kan med garanti ikke blive andet end et glædeligt musikalsk genhør.

Line-up:

Jan Weissenfeldt - guitar

Maasl Maier - bas, irsk bouzouki

Wolfi Schlick - fløjte, Wawa Sax, sopran-sax

Jakob Thun - trommer, percussion

Marja Burchard - keys, vibrafon, trombone

standard

Salg lukket