Emil Hess Quartet feat. Thomas Clausen

Strandgade 1, 1401 København
10 feb 2019 kl. 16:00 - 18:00
Super arrangør
Billetter DKK 100,00
Billetter DKK 100,00

Line up:

Saxofonisten Emil Hess, har samlet en spændende kvartet med topmusikere fra Danmark & USA.

I juli 2014-2016 spillede kvartetten koncerter ved Copenhagen Jazz festival, som nu har ført til denne nye kvartet, hvor der er en stor lydhørhed og indbyrdes forståelse. Ny nordisk jazz med et transatlantisk islæt. Grooves og flotte melodier, improvisation, åbenhed og musikalsk forståelse.

Gruppen har 2016 udgivet en ny cd med nye kompositioner af Emil Hess.

Cdén fik følgende anmeldese af Niels Overgård i Jazznyt:

Emil Hess Quartet: Now You hear it (Hessmusic/Gateway)

Emil Hess har igen fundet sammen med den amerikanske trommeslager Richard Huntley, som han helt tilbage i 1999 lavede det fænomenale album The Great Bridge sammen med. Siden har Hess lavet to plader med Huntley - den seneste er over 10 år gammel. Det er godt at de er sammen igen. For det plejer at være gode plader som Hess laver sammen med Huntley. Den aktuelle er ingen undtagelse. Tværtimod. Det er særdeles fine sager.

Ud over Huntley, medvirker den herboende canadiske bassist Graig Earle og den helt igennem danske Thomas Clausen på piano.

Tonen og stemningen er meget nordisk. Den lyriske og lettere melankolske stemning rammer med det samme. Hess har lavet nogle smukke kompositioner, som de fire musikere finder sammen omkring. Derudover er der også blevet plads til Drømte mig en drøm - der er den ældst kendte nedskrevne nordiske melodi og "The jazzstandard to end all jazzstandards" Body and soul. Kender man de to medlodier er man sporet godt ind på Emil Hess' musikalske verden. Pladen er meget vellykket og placerer sig i god forlængelse af Danish Music Award vinderen To mum and Dad som han lavede sammen med brødrene i 3xHess i 2014.

emilhess.dk

Emil Hess, københavnsk saxofonist og komponist. Har skrevet 300 kompositioner, vundet DMA for bedste danske jazzudgivelse, udgivet 13 cd'er og spillet over 1000 koncerter i ind- og udland.

Thomas Clausen, en af DK fineste pianister, har spillet med alt og alle indenfor dansk og international jazz.

 Karsten Bagge og Kasper Tagel har i mange år været på the A-list af den danske jazzscenes rytmeteams, de levere swingende og kreative grooves der for musikken til leve og sprudle på forunderlig vis.

eventet sluttede

Emil Hess Quartet feat. Thomas Clausen

Se detaljer
Vil du se flere events?

Tilmeld dig her og modtag en række udvalgte events direkte i din indbakke