Emma Gads kvindekamp.

Holmens Kanal 21, 1060 København
08 mar 2021 kl. 16:00 - 18:00
Super arrangør

Vi kigger på Emma Gad som kvindesagskvinde og aktør i det offentlige liv. Hun var en selvfølglig også admiralinde og forfatterinde til Takt og Tone, og er blevet et ikon på de gamle dage. Men hun var en foregangskvinde og iværksætter og ikke bange for at sætte sit gode navn på spil.

Vi tager fra Holmens Kirke, hvor hun både blev gift og begravet. Admiralindens historie er også historien om solidaritet og lighed i ægteskabet.

Emma Gad levede i en tid med indgroet forskelsbehandling. Hun var en skarp observatør og en stemme i sin tid, og forfatter til forskellige dramaer, så vi lægger vejen omkring Kongens Nytorv der var centrum for datidens København.

Centralt i turen er hendes rolle som skribent for Politiken, stifter af dramatikerforbundet, igangsætter for uddannelse for kvinder, og kampen for at få opført Kvindernes Bygning.

Undervejs kigger vi i Takt og Tone for at komme i tråd med denne markante kvinde.

Byvandring.nu byder på rundvisninger, cykelture og anden udendørs fortælling i København og omegn, med ca. 20 guider koordineret af Paul Hartvigson. Se hele udbuddet på www.byvandring.nu, hvor du kan få oprettet byvandringer og booke private ture.
Vil du se flere events?

Tilmeld dig her og modtag en række udvalgte events direkte i din indbakke