spring til hovedindhold

Event afsluttet - Gik du glip af denne event?

Tjek disse håndplukkede kommende ud!For detaljer om tidligere event, bare rul ned.
Indlæser.....
 
 
Nærliggende begivenheder
Indlæser.....
 
 
Events fra samme kategori
Indlæser.....
 
 
Lignende oplevelser

Emmanuel Pahud & Athelas Sinfonietta

Få billetter tilbage
Afholdt event

Emmanuel Pahud & Athelas Sinfonietta

Fra DKK 240,00

Sted

Dato

10 mar 2024 kl. 16:00 - 17:30
Billetto Peace of Mind
Du kan trygt booke hos os: Billetto garanterer refundering via tilbagebetaling for aflyste events. Læs mere

Beskrivelse

Athelas & Emmanuel Pahud, modtager af Sonnings Musikpris '24

Program:

Pierre Boulez: Memoriale. (1985/1993)

Michael Jarrell: Flute Concerto. Un temps de silence (2007/2018 revised version for ensemble)

Pause 

Frank Martin: Balladeflute,(1939/1941)

Elliot Carter: Mosaic. (2004)

Elliot Carter: Flute Concerto. (2008)

Dirigent: Anu Tali

Varighed inkl. pause 1,5 time. 


  ATHELAS har den store ære at invitere til årets første danske koncert med modtageren af Léonie Sonnings Musikpris 2024, den fransk-schweistiske fløjtenist Emmanuel Pahud.

  Emmanuel Pahud blev født i 1970, og har siden han som tyveårig dimitterede med førstepladsen fra Conservatoire de Paris, vist sig som en træblæsernes ubetingede superstjerner. At det netop er Emmannuel Pahud, der modtager Danmarks største musikpris, skyldes ifølge Léonie Sonnings Musikfond, at han på suveræn vis personificerer klassiske idealer om skønhed, elegance og ekvilibrisme, samtidig med at han med stor nysgerrighed har været en drivkraft i at få skabt nye værker med en moderne kant.

  Dét vil publikum få rig mulighed for at høre, når Pahud og Atheleas Sinfonietta opfører en serie af værker, der hører til blandt milepælene i repertoiret for fløjte og ensemble.

  Elliott Carter og Pierre Boulez

  I eftermiddagens program er den amerikanske modernist Elliott Carter repræsenteret med to værker: Fløjtekoncert, hvor koncertens solist bevæger sig ud i langstrakte, syngende toner fra fløjten, som smyger sig blidt og nærmest spøgelsesagtigt omkring ensemblet gennem værket. Og værket Mosaic, der er skrevet for ensemble og som leder publikum gennem små tableauer eller over mosaikker af fragmenterede lyriske fortællinger. Men også i Pierre Boulez' værk Memoriale, viser Emmanuel Pahud fløjtens spændvidde, når fløjtens skælvende, bølgende lyd pludselig minder om en fugl, der basker hektisk med vingerne, og hvor oplevelsen kan føles fremmedartet, surrealistisk og desorienterende.

  Frank Martin og Michael Jarell

  Koncerten byder endelig på to værker skrevet af komponister fra Pahuds eget fødeland, Schweiz. Også her befinder vi os i to vidt forskellige afkroge af Pahuds og Athelas Sinfoniettas musikalske univers.

  Hvor Frank Martins Ballade er præget af en episk, melodisk fremdrift, der hele tiden lader til at pege mod et storslået klimaks, kan Michael Jarrells Un temps de silence bedst beskrives som et snørklet, arabesklignende forløb. Her er tale om et værk, der som dets titel antyder er interesseret i at undersøge og udfordrer relationen mellem lyd og stilhed – to poler, der fra hver deres ende leger togtræk med musikken. Således kontrasteres gribende, dramatiske laviner af lyd hele tiden af bratte pauseringer inden værket til sidst giver efter for stilheden og nærmest synes at fordampe som den blideste dug.

  På den måde er der lagt op til en ganske særlig koncert, hvor danske publikummer får rig mulighed for ikke blot at stifte bekendtskab med en af verdens førende fløjtenister, men også med selve fløjten og dens mange, forunderlige facetter.

  Arrangør

  Athelas Sinfonietta Copenhagen er det førende ensemble i Danmark inden for ny kompositionsmusik. Siden begyndelsen i 1990 har ensemblet uropført og bestilt en lang række værker og har ud over uropførelser af helt nye værker også spillet en lang række af det 20. århundredes klassikere. Athelas Sinfonietta samarbejder med solister, dirigenter og ensembler fra ind- og udlandet, turnerer i udlandet og spiller på festivaler og ved operaforestillinger

  Lokation

  Dronningesalen Dronningesalen, Søren Kierkegaards Pl. 1, 1221 København

  FAQ

  • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

   Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

  • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

   De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

  • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

   Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

  • Hvor finder jeg linket til et online event?

   På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

  • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

   Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .