En antiracistisk handleplan for Danmark

30 maj 2019 kl. 16:00 - 18:00

Union, Nørre Allé 7, 2200 København

DEBAT- OG LANCERINGSMØDE OM ALTERNATIVETS ANTIRACISTISKE HANDLEPLAN 


Kom og lyt og tal med når Alternativet lancerer en antiracistisk handleplan og inviterer til debatmøde med:

- Omar Marzouk, komiker & debattør
- Rushy Rashid, journalist & radiovært på 24Syv
- Fahad Saeed, grundlægger af Sabaah & Mangfoldighedskonsulent
- Uffe Elbæk, politisk leder for Alternativet
- Samira Nawa, folketingskandidat for Radikale Venstre

Facilitator, Roger Courage Matthisen, Ligestillings- og Mangfoldighedsordfører, Alternativet

Arrangementet byder også på liveoptræden fra Jackson Wahengo, en af Namibias mest fejrede guitarister samt opråb fra borgere som bakker ønsket op om mere humanisme og antiracistisk handling op. 

Efter arrangementet er der tid til networking fra kl. 18-19 hvor der også kan købes mad i “Spiseriet” i cafeen.Vi ønsker, at Danmark skal være et humanistisk og empatisk, inkluderende og mangfoldigt samfund. Et samfund, hvor alle mennesker reelt har lige muligheder og anerkendes som ligeværdige medborgere uanset race, nationalitet, religion, kultur, køn og seksualitet. Det er grundlaget for at være et demokratisk samfund.

Men virkeligheden for mange medborgere med minoritetsbaggrund er, at de bliver mødt af stigmatisering og diskrimination. Af magthavere, af lovgivning, men også af tonen i den offentlige debat, som åbenlyst er blevet markant hårdere de senere år. Og for første gang i mange årtier har Danmark et åbenlyst fascistisk parti på stemmesedlen.

Kampen mod racisme har sjældent været vigtigere end lige nu. Men hvordan får vi det politiske Danmark med på antiracismen? Hvordan skabes en antiracistisk dialog og bevægelse nedefra i civilsamfundet og i den offentlige debat?

For første gang lancerer et politisk parti en national antiracistisk handleplan og udfra denne vil dialogen folde sig ud med paneldebatter, kunsteriske indslag og opråb fra borgere som bakker ønsket om antiracistisk handling op.

Kom og deltag!

Programmet opdateres løbende. Hele handlingsplanen vil være tilgængelig for læsning og download onsdag d. 29 maj. Link sættes ind her: Alternativets antiracistiske handleplan
Spørgsmål rettes til:
Amalie Fudim Villesen: Amalie.Villesen@ft.dk // +45 61624663 eller
Roger Courage Matthisen: Roger.Matthisen@ft.dk // +45 61624650

Pressehenvendelser rettes til Alternativets pressetelefon på: 33 37 48 61
Udspillet er en konkretisering af Alternativets vision for Ligestilling og Mangfoldighed og forslagene er løbende udviklet med input fra en lang række forskere, jurister, NGO’er, institutioner og borgere bl.a.: SOS Racisme, Sabaah, Sex & Samfund, Djøf, Mino Danmark, Københavns Professionshøjskole, DRC, Invandrermedicinsk klinik OUH, AAU, Institut for Menneskerettigheder m.fl. Vi takker alle bidragsydere for input.