EN HVID, HVID DAG – Nordatlantiske Filmdage 2020

25 sep 2020 kl. 20:00 - 22:10

Nordatlantens Brygge, Strandgade 91, 1401 København

Hlynur Pálmason fik sit gennembrud med den danske film Vinterbrødre og nu er han tilbage med en unik islandsk filmperle. Mød ham efter visningen.


I en afsidesliggende islandsk by fatter en pensioneret politichef mistanke om, at en mand fra byen skulle have haft en affære med hans hustru, der for ganske nylig døde i et trafikuheld. Gradvist besættes han af ønsket om at finde sandheden. Det medfører, at han ikke blot udsætter sig selv for fare, men også sine allernærmeste.

En hvid, hvid dag er en fortælling om sorg, hævn og ubetinget kærlighed. Og den gribende, varme og æstetisk dybt fascinerende film er instrueret af den islandske instruktør og kunstner Hlynur Pálmason, der blev uddannet fra Den Danske Filmskole, fik sit gennembrud med den danske film Vinterbrødre, og som nu er aktuel med en internationalt prisbelønnet og anmelderrost islandsk film.


Arrangementet
Filmen (109 min) vises med danske tekster.
Arrangementet inkluderer samtale med instruktøren og varer 130 min.
Salen og filmcaféen åbner 45 min. før visningen.


Nordatlantens Venner

Der er en billetrabat på 25% til medlemmer af Nordatlantens Venner. Billetter købt med denne rabat skal fremvises sammen med et gyldigt medlemskort ved indgangen.


Nordatlantiske Filmdage 2020

Nordatlantiske Filmdage præsenterer spillefilm, dokumentarfilm og kortfilm fra Færøerne, Grønland og Island, tilsat oplæg, instruktørbesøg og debat. Læs mere på nordatlantens.dk/filmdage.