EN SOMMERDAG PÅ BELLAHØJ

24 aug 2018 kl. 18:00 - 25 aug 2018 kl. 23:45

Bellahøj Amfiteater, Bellahøjvej 20, 2700 Brønshøj

ALLAN OLSEN/ PETER SOMMER (ALENE MED PALLE I VERDEN)/ UFFE LORENZEN / ISLANDERS / CHRISTIAN HJELM / ORCAS / DE FORBANDEDE / ASTMA / KEEVE / AVGODAW/ DJ SLICKARD RICKARD & DULFI RICHARDS / DJS BEAT MERMAIDS 

En sommerdag på Bellahøj er en to-dages festival med originale danske sangskrivere. Festivalen afvikles på en Københavs smukkeste udendørsscener: Bellahøj Amfiteater.

Allan Olsen
Nordjysk sanger med en lang række anmelderroste udgivelser bag sig. På plader som "Jern", "Sange for rygere" og "Jøwt" udfolder han et tekstunivers med stor poetisk tyngde og humor; Allan Olsen er en de mest originalesangskrivere i Danmark.

Peter Sommer
Peter Sommer kommer til Bellahøj med succes-albummet "Elskede at drømme, drømmer om at elske" i bagagen. Efter fem års pause vendte Peter Sommer sidste år tilbage, først med en række stærke koncerter, siden med albummet, som har trukket top-anmeldelser i stort set samtlige medier. Han spiller på Bellahøj i et intime duo-format med keyboard-virtuosen Palle Hjort og to gæster.

Uffe Lorenzen
Uffe Lorenzen udgav sidste år sit første soloalbum under titlen “Galmandsværk”. Udgivelsen kommer efter tyve års udgivelser i Baby Woodrose, Spids Nøgenhat og flere andre bands. “Galmandsværk” blev en af de mest solgte vinyl-lp’er i Danmark i 2017. Han spiller nu koncerter med en blanding af numre fra sit solo-album, Spids Nøgenhat-sange og personlige favoritter fra 60’-70’ernes danske guldalderrock.

Christian Hjelm
Christian Hjelm vender tilbage i 2018 med nyt album. Den tidligere Figurines-sanger har allerede smidt singlen “Dødvande”, der tegner godt med stærke ord og en pågående, dyster melodi. Hjelm vandt i 2012 Steppeulv-prisen som Årets sanger.

Orcas
Forrygende live-band med et ben i 70’ernes rock suppleret af dybt originale tekster om at leve på kanten af virkeligheden anno 2018. Groovy, dansabel garagerock med et skud surfguitar. Orcas debuterede i 2016 med albummet “Tunge sten”.

Beat Mermaids
Beat Mermaids er en kvindelig dj-trio fra København. Trioen, der består af Henriette Rønneberg, Mette D. Christiansen og Stine Omega spiller en blanding af beat, psych, rhythm’n’blues og garagerock.

Islanders - ny dansk-islandsk supergruppe
En musikalsk udveksling mellem Teitur Magnússon ISL (Nordic Musicprize nominee 2015), Mads Mouritz, DK (Mouritz/Hørslev) Árni Gudjónsson (former Of Monsters and men) Arnljótur, ISL (Kraftgalli, Ljotur), Jacob Funch, DK (I got you on tape, The late great Fitzcaraldos), Johan Segerberg, Gotland/Sverige (Autofant) og Cisser Mæhl (Cisser).
Det nordatlantsike topmøde udbryder i ambient stonerfolk og psykedelisk technofunk.

Per Kristensen – Danmarks bedste protestsanger
Per Kristensen har sin egen kategori på danske musikscene. Han udsendte i 1995 ny-klassikeren ”Så er festen forbi” som Per Kristensen Band med blandt andre Morten Lindberg (Master Fatman), Martin Konstad og Aske Jacoby i bandet. Sange som Langtidsledig, Henne på fabrikken og Skilsmissesangen, som mange anså som ironiske i 90’erne, har stået distancen og fremstår nu som forbløffende aktuelle udsagn om Danmark.
Per Kristensen dukker op et par gange i løbet af festivalen.

De Forbandede
De Forbandede er et garage-psychrock-band fra Odense, som blandt andet har optrådt til Spot og Gutter Island. Bandet spiller tung, groovy rock’n’roll med rødder i både 60’erne psykedelika og 90’ernes stonerrock.
https://www.youtube.com/watch?v=lKd0mF0ysYU

ASTMA
Bag navnet ASTMA gemmer sig den talentfulde sanger og pianist Astrid Matthesen, der ved hjælp af forskellige musikere formidler sine poetiske sange. Musikken har sit udgangspunkt i både klassisk musik og moderne indie/softpop. Et helt nyt navn på musikscenen, hvis stærke tekster skildrer længsel, glemsel og det at udvikle sig til et ufuldendt menneske.
https://soundcloud.com/astrid-matthesen/alt-gar-galt-trailer
Keeve
Keeve er dansksproget, guitardrevet folk/pop med sange til rette vedkommende. Debutplade lige på trapperne med varm, nærværende popmusik af sanger og sangskriver Kevin Dyrholm.
https://open.spotify.com/artist/0uTQG72FcfhWYmdDXZ...

2-dags billet

Salg lukket

2-dags billet med madkurv fra Blå Congo

Salg lukket

1-dags billet fredag

Salg lukket

1-dags billet lørdag

Salg lukket

1-dags billet fredag med madkurv fra Blå Congo

Salg lukket

1-dags billet lørdag med madkurv fra Blå Congo

Salg lukket

Madkurv fra Blå Congo - fredag

Salg lukket

Madkurv fra Blå Congo - lørdag

Salg lukket

2-dags billet (early bird)

Salg lukket